Anonimni tviteraši ljuti zbog anonimnosti "Bore Konja" i "Samo Deja" 1

U emisiji „360 stepeni“ autora Branislava Šovljanskog na televiziji N1, u četvrtak su gostovali tviteraši, koji stoje iza naloga Bora Konj i Samo Dejo.

Gostovanje dva anonimna, ali uticajna tviteraša, na toj društvenoj mreži izazvalo je različite reakcije. Mnogi su zamerali to što se ljudi, koji se kriju iza „nika“, to jest nadimka, pozivaju da gostuju u emisiji, ali je zanimljivo da najveći broj kritika dolazi upravo sa naloga na kojima nema vlastitog imena i prezimena.

– „Zamislite, ovde se daje publicitet anonimnim nalozima iza kojih stoje agencije za istraživanje političkog tržišta“, „Otpratite ih. Od sada samo pratim proverene naloge sa imenom i prezimenom – ništa fools, ništa horses“, „Meni ne smetaju spejsovi, smeta mi anonimnost. Čemu to?“, „Kakva sramota za N1 da pozovu ova dva lika u emisiju…“, „Recimo mene je Bora Konj blokirao bez ikakvog razloga, samo jer sam imao drugo mišljenje.

I sad on priča da hoće njih da kontrolišu, pa gde ćete veću kontrolu nego kad nekoga blokiraš. Ne daš mu da govori, ja ne mogu da učestvujem na njegovom spejsu

Zamislite koliko je takvih“ – piše u nekim od komentara.

Bilo je i poruka podrške dvojici uticajnih tviteraša.

– „Ali koji je to mazohizam da slušaš Boru Konja i Samo Dejo na TV-u da bi ih posle na Tviteru pljuvao. Čemu? Zašto gledate nekog ko vam je fuj? Koji vi problem imate u glavi – pita jedna anonimna tviterašica.

Advokat i predsednik Pravnog saveta Narodne stranke Vladimir Gajić, pružio je podršku dvojici tviteraša.

– Samo otresite prašinu sa ramena i gruvajte dalje protiv svih medijskih monopola – napisao je Gajić na Tviteru.

Jutro posle gostovanja, oglasio se i Samo Dejo sa svog profila.

– Jutros sam uživao uz kaficu i vaše komentare, sve poruke sam razumeo.  Bez napada na opoziciju. Stimulativna kritika, podsticaj ili ideja, samo bez prozivke. Samo da dodam, pre napada na „bojkot opoziciju“ činio sam upravo to, pozivao, molio na razum i udruženje, ali bez uspeha – poručio je Samo Dejo.

Novinarka Marina Komad, takođe je podržala gostovanje u emisiji na televiziji N1 dvojice tviteraša.

– Gostovanjem u „360 stepeni“ Samo Dejo i Bora Konj po prvi put je u medijima jasno ocrtano ono što jeste najveći problem u političkom životu Srbije. A to nisu Vučić i režim, već šablon dela opozicije koji deceniju održava „status quo“. Da nije tog šablona, odavno bi i vlast bila smenjena – navela je Komad.

Osim po tvitovima, dvojica korisnika pomenute društvene mreže, angažuju se i u organizovanju „Tviter Spejsova“.

– Tviter spejs je mesto gde se pokreću različite teme i dijalog, ima svog moderatora, a trajanje debata nije ograničeno pa mogu da traju satima. Gosti emisije „360 stepeni“ poznati pod tviter imenima Bora Konj i Samo Dejo organizuju takve spejsove, a i ovog puta ostali su anonimni. Inače, Tviter zajednici su poznati po sarkazmu i ironiji – navodi se na sajtu N1.

Na pitanje kako biraju teme o kojima će se razgovarati tokom nekog „spejsa“, Bora kaže da se one same biraju, ali i da prate o čemu ljudi pišu i koje su teme u fokusu. Dejo priča da je s tim započeo posle Bore koji je pokrenuo prvi spejs kod nas. Navodi da se odlučio na tako nešto jer se iznervirao jedne večeri kada je shvatio da teme svakog dana iskaču i „same se prave, a sve ukazuju da je kraj, da smo došli do zida i da mora nešto da se preduzme“., naveli su na N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari