Antić: Pritisci na birače 1Foto: Medija centar

Opštinski izbori u Pećincima, Mionici, Kostolcu, Negotinu i Preševu obeleženi su sramotnim zloupotrebama i pritiscima na birače, a za takav razvoj događaja odgovornost snosi vlada čije je oličenje predsednik republike i SNS Aleksandar Vučić, izjavio je danas predsednik Naprednog kluba Čedomir Antić.

Prema njegovim rečima, paradoksalno je da upravo režim koji je na vlast došao nakon što je ukazao na, kako je kasnije dokazano nepostojeće izborne zloupotrebe, uvodi praksu nasilja i pritisaka, kakvi nisu viđeni još od vremena izbornih krađa Slobodana Miloševića.

Antić je ocenio da su izbori u Pećincima pokazali pravu prirodu i ukazali na budućnost koju Vučić i njegova partija spremaju Srbiji i dodao da je sramotan izostanak reakcije Evropske unije.

Izvesno je da je u toku uspostavljanje autoritarnog režima u Srbiji. Baš kao i 1996. i 2000. godine, njega može da spreči jedinstven otpor naroda, a pogrešnom se pokazala odluka Demokratske stranke i nekih drugih opozicionih stranaka da, uprkos jasnim nagoveštajima izbornih zloupotreba, izađu na ovakve izbore, naveo je Antić u pisanoj izjavi.

On je pozvao vođe stranaka demokratske opozicije da odbace sebične interese i sujete i da se ujedine, kako bi Beograd, bastion srpske demokratije, bio odbranjen na izborima naredne godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari