Jadranka Joksimović verovatno neće biti ministarka za evrointegracije u novoj Vladi, a u kontekstu njenog naslednika najčešće se pominje nestranačka ličnost – Milan Antonijević, pravnik i poznati aktivista za ljudska prava.

Antonijević je široj javnosti poznat kao aktivista za ljudska prava, koji je dve decenije bio angažovan u nevladinom sektoru. Mediji su nedavno objavili da je upravo on glavni kandidat za ministra za evrointegracije u novoj vladi,

Antonijević za Nova.rs navodi da je protekle nedelje video više tekstova o kandidatima za ministarstva. Na pitanje da li je on kandidat za ministra za EU i da li je bilo razgovora na tu temu, on kaže da konsultacije o pojedinim ministarstvima i o tome ko bi uspešno mogao da vodi resor Evrope i evropskih integracije počinju tek kada konsultacije za mandatara budu okončane.

“Vidite i sami da je izazovna politička situacija, naročito međunarodna, te je potrebno dobro izvagati ko bi najbolje mogao da doprinese tome da se procesu evropske integracije unese nova energija i da se dalje radi na popularizaciji ideje evropskog jedinstva i mestu Srbije unutar EU”, navodi Antonijević.

On je inače od 2001. bio angažovan u Komitetu za ljudska prava – YUKOM, a 2010. izabran je za direktora te organizacije. U decembru 2018. prelazi na poziciju izvršnog direktora Fondacije za otvoreno društvo, koja je deo globalne Mreže Fondacija za otvoreno društvo, čiji je osnivač Džordž Soroš.

Bio je posrednik u dijalogu vlasti i opozicije, koji je vođen na Fakultetu političkih nauka.

Izvor: Nova.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari