Atlagić opet vređao opoziciju 1Foto: Medija centra

Poslanici Srpske napredne stranke, ali i Srpske radikalne stranke na početku sednice Skupštine Srbije posvećene poslaničkim pitanjima pozvali su Srbe sa Kosova i Metohije da u nedelju, 6. oktobra, glasaju za Srpsku listu, a ne, kako se čulo, za „osvedočene izdajice“ poput Rade Trajković, Slaviše Petkovića i Nenada Rašića.

I Marko Atlagić, poslanik Srpske napredne stranke, pozvao je Srbe da glasaju za Srpsku listu, ali je ponovo uvredljivo govorio o opoziciji – o „izdajničkim bitangama – Đikiju mafiji, Tadiću zvanom lipicaner, Živkoviću zvanom poljoprivrednik“… On je javnom tužilaštvu Srbije uputio pitanje „da li su se i u kojoj meri čelnici Savez za Srbiju ogrešili svojim izjavama o Kosovu“ i šta će tužilaštvo preduzeti tim povodom.

Sve je to potkrepio citatima iz izjava Vuka Jeremića, Tadića, Živkovića o Kosovu. Naveo je i da se „profesor dr Rade Veljanovski, jedan od čelnika Saveza za Srbiju, među kolegama poznat pod nazivom Rade jajara, svrstao u red izdajničkih bitangi, jer je januara prošle godine rekao je da treba priznati nezavisnost Kosova i obezbediti mu stolicu u UN“.

Vesna Ivković, poslanica Socijalističke partije Srbije, pitala je ministra poljoprivredne Branislava Nedimovića koliko je žena vlasnica poljoprivrednih gazdinstava, ministra Milana Krkobabića koliko je žena osnivača zadruga i ministra rada Zorana Đorđevića da li se razmišlja o ženskom preduzetništvu u ruralnim sredinama.

Poslanik Stranke moderne Srbije Vladimir Đurić interesovao se za problem palijativnog zbrinjavanja u Srbiji i pitao da li Ministarstvo zdravlja ima plan da reši nedostatak palijativnih postelja i koliko se stiglo sa povećanjem kapaciteta za palijativno zbrinjavanje po opštinama u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari