Bajatović (SPS): Orden Rusije obavezuje na razvijanje bratskih odnosa dve države 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/MO)

Funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) Dušan Bajatović izjavio je da visoki orden Rusije kojim je odlikovan pripada i njegovim saradnicima i da predstavlja obavezu da bude nastavljen rad na razvijanju bratskih i neraskidivih odnosa Rusije i Srbije.

SPS je danas saopštio da je orden Bajatoviću (uspostavljen od strane ruskog Ministarstva inostranih poslova sa potpisom ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova i ministra odbrane Sergeja Šojgua) dodeljen za doprinos u međunarodnoj saradnji, te da mu ga je uručio ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko.

U saopštenju piše da je Bajatović kazao da je mogao krajem decembra da otputuje u Moskvu i da mu tamo lično uruče orden, ali da se opredelio da to bude učinjeno sada, „kada se većina srpske političke elite plaši da iskaže da Srbija i Rusija imaju i neguju bratski, stogodišnji i interesni odnos“.

„Mi ne treba da gledamo koje strahove ima politička elita…treba da gledamo kakvo mišljenje ima srpski narod, jer 80 posto građana Srbije želi da se zadrži saradnja sa Rusijom“, kazao je Bajatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari