Bakarec: Za Belivuka radi Crno na belo, SSP i Narodna stranka 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Poslanik iz vladajuće grupe „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ Nebojša Bakarec izneo je danas u Skupštini Srbije niz optužbi na račun portala Krik, Stranke slobode i pravde i kriminalnog klana Veljka Belivuka, i opozicione političare ponovo optužio za „fašizam“.

Tvrdeći da govori o izmeni Zakona o bibliotečko-informacionoj delatnosti, koja je na dnevnom redu, Bakarec je rekao da će govoriti o nezakonitostima u informacionih i informativnih delatnosti i nekoliko puta ponovio da portal Krik sarađuje sa klanom Belivuk, a da su „jedni isti korumpirani policajci“ dostavljali informacije Kriku.

„Klan Belivuk ima dva portparola: jedno je Vladimir Vuletić koji je osnovao stranku Crno na belo i Marinika Tepić i bar tri stranke koje ga zastupaju to su Crno na belo, SSP i Narodna stranka“, rekao je poslanik.

On je više puta ponovio da je SSP „političko krilo mafijaškog klana Belivuk-Zvicer“.

„Sad vidimo informacione veze Đilasove stranke, Krika i klana Belivuk, ta tri krila mafije imaju veze prvo u ubijanju, drugo u ideologiji i treće u zagovaranju nasilja u policitci, oni zagovaraju revanšizam“, rekao je Bakarec.

Dodao je da je potpredsednica SSP-a Marinika Tepić u spotu govorila o „snoplju koje se ujedinjuje“ i naveo da je to bio simbol italijanskog fašizma.

Predsedavajuća Elvira Kovač nije opomenula poslanika, niti ga je pozvala da se vrati dnevnom redu na kojem su izmene Zakona o kulturi, u delu o zastupljenosti žena u upravnim i nadzornim odborima, kao i Zakona o bibliotečko-informacionoj delatnosti, u delu o izboru direktora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari