Basara na HRT-u: Vučić nije kao Milošević njega je teže slušati i gledati 1Foto:HRT

Jedan od najpoznatijih srpskih pisaca, Svetislav Basara, gostovao je danas u emisiji HRT-a „Nedjeljom u dva“.

Odgovarajući na pitanja urednika emisije Aleksandra Stankovića on je izjavio da ga solidan broj Srba doživljava kao čoveka koji pljuje na sve srpsko i da je to nešto na što se navikao.

On je izjavio da je sklonost Srba, uključujući i njega, za sve što se dogodi a nije im po volji – okriviti nekog drugog.

Na pitanje Stankovića je li realno da se Kosovo „može vratiti“, Basara je odgovorio odrično.

– Bojim se da nije realno i bojim se da to ne bi ni odgovaralo onima koji se kao zalažu za povratak Kosova. Mislim da bi to bio najmračniji scenarij, kazao je.

On je istakao da uoči rata na području bivše države nije mogao verovati da će neko otići toliko daleko da zaista dođe do pravog rata.

Kako je istakao Vučić, je za srpske prilike već dugo vladar.

– Već je prošao polovinu roka trajanja srpskih vladara. Sedma je godina u jeku. Teško je reći kakav je vladar. Nije bilo omraženijeg srpskog vladara. No ne bi se moglo reći da je tip vladara poput Slobodana Miloševića. Njega je teže slušati i gledati nego podnositi. Opozicija ne deli moje mišljenje. Vrlo je ogorčena stanjem stvari. Opozicija ga želi smeniti, ali ne radi ozbiljno na tome – zaključio je Basara.

Odgovarajući na pitanje hoće li opozicija uspeti u nameri da Vučić ode s vlasti, Basara je odgovorio negativno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari