Beli: Kafić nije moj, a zakup košta manje od hiljadu evra 1

Od ulaska u Skupštinu opštine Mladenovac, preko kandidature na predsedničkim izborima, neverovatne popularnosti i odličnog rezultata, do optužbi da je SNS-ov čovek i debakla na beogradskim izborima i pojavljivanja Luke Maksimovića, alijas Ljubiše Preletačevića Belog na političkoj sceni prošle su dve godine.

U fokus javnosti ponovo je došao jer je otvorio kafić u samom centru grada, pa su mnogi postavili pitanja otkud mu novac za tu investiciju. On tvrdi da ga prozivke na društvenim mrežama zbog kafića „El Prezidente“ u blizini Knez Mihailove ne dotiču jer, kako navodi, da je otvorio makar kesicu čipsa u centru grada, pojedinci bi tvrdili da mu je taj čips kupio Vučić.

Maksimović objašnjava da kafić nije lično njegov, kako su mnogi mediji preneli, već pripada udruženju Pet zvezdica, koje čini nekoliko ljudi. Takođe, on demantuje da mesečni zakup za taj prostor košta 2.500 evra i tvrdi da je reč o manje od hiljadu evropskih novčanica, jer lokal nema izlog i nije orijentisan direktno ka ulici, pa konobari piće iznose kroz prozor.

– Ideja je da vremenom na tom mestu napravimo otvorenu galeriju, gde bi izlagali fotografi i slikari, a bendovi održavali promocije. Ukoliko se to pretvori u nešto više, biće još bolje – obrazlaže Maksimović.

On za Danas kaže da je zbog učešća na izborima za parlament glavnog grada bio pod ogromnim pritiskom, sa jedne strane od onih koji su govorili da je „Vučićev“, dok su ga sa druge strane optuživali da radi za opoziciju. Ipak, on navodi da je bogatiji za jedno iskustvo, jer je imao prilike da oseti „čari politike“.

Maksimović je svestan da je izdavanje lične karte na ime fiktivnog lika po ubrzanom postupku umnogome uticalo na loš rezultat. Međutim, prema njegovom mišljenju, veliku štetu naneo mu je i razlaz sa grupom građana „Samo jako“ iz Mladenovca, i priče koje su oni plasirali.

– Prilikom kandidature za predsednika osećao sam se kao na filmu. Međutim, beogradski izbori su bili politika. Iskreno, bio sam nabijen u ćošak. Da nije bilo plasiranja tih priča, rezultat bi verovatno bio bolji. Čak je i ovaj rezultat koji sam ostvario odličan kada uzmem u obzir šta mi se sve događalo i šta mi je „pakovano“ – ističe Maksimović.

Prema njegovim rečima, sa grupom građana iz Mladenovca nije u dobrim odnosima i priznaje da poslednjoj sednici Skupštine opštine nije prisustvovao, jer nije bio u zemlji. Maksimović napominje da u toj „ekipi“ postoje ljudi koji su krajnje korektni i sa kojima je u kontaktu, ali ne može da oprosti to što je priča o tome da je on Vučićev čovek i da je od njega dobio stanove potekla upravo iz Mladenovca, od njegovih dojučerašnjih saradnika. Srećan je, priča, jer se pomirio sa Prilepkom (Stefanom Gajićem), svojim prijateljem iz detinjstva.

– Rekao sam mu, „buraz, šta nam se ovo dogodilo, da nam glupa i odvratna politika razori drugarstvo iz detinjstva“. Kakav god rezultat bio, meni je najbitnije da smo on i ja posle svega ostali u najboljim odnosima – naglašava Maksimović.

Kada je u pitanju Tviter profil sa blizu 62.000 pratilaca sa koga se ranije obraćao, a koji je sada preuzeo njegov bivši pokret Samo jako iz Mladenovca, Maksimović priča da je mogao da promeni šifru i da ga preuzme, ali da jednostavno nije želeo da se otima oko bilo čega. Što se tiče daljeg javnog angažovanja, Maksimović priprema muzički album.

– Nema veze, znaš, sve je ovo životna škola. Iz svega treba izvući neku pouku, jer čovek mora da se ponekad nađe u teškoj situaciji, ne može uvek da bude lepo. Kada jednom dobiješ šamar, naučiš kako da ga sledeći put izbegneš – iskren je Maksimović.

Na pitanje da li bi sve isto uradio da može da se vrati dve godine unazad, on odgovara da je u pomenutom periodu mnogo sazreo, te da bi većinu stvari uradio isto, ali da bi poslušao savete pojedinih „mladenovačkih mangupa“ i neke ljude ne bi stavio pored sebe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari