Beširi: Budžet nedovoljno transparentan 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Kandidat Liberalno demokratske partije (LDP) za odbornika Skupštine grada Beograda Naim Leo Beširi je, ispred gradskog Sekretarijata za finasije, objasnio koji su najveći problemi kada je reč o budžetu i da budžet grada nije dovoljno transparentan , saopštila je LDP.

„Građani imaju pravo da znaju i utiču na to ko, gde i kako troši njihov novac, koji su prioriteti i kakvog efekta ta potrošnja ima na unapređenje njihovog života“, rekao je Beširi.

Objasnio je da se od 100 milijardi dinara, koliko je budžet Beograda za 2018. godinu, četvrtina budžeta troši na gradski prevoz.

„Godinama unazad mi ne vidimo značajan napredak u kvalitetu prevoza koji koristi većina Beograđana i Beograđanki. Autobusi kasne, prenatrpani su, neki od njih se raspadaju, noćni prevozi su retki, a ceo sistem je vrlo nepouzdan i često kasnimo tamo gde smo se uputili“, rekao je Beširi.

U protekle tri godine, kako je rekao, više od četiri miliona evra otišlo je iz gradske kase za novogodišnje ukrase i to uglavnom jednoj privatnoj firmi.

„Da li je Beograd bogatiji grad od Pariza koji je lampione ugasio još sredinom prošlog meseca“, pitao je Beširi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari