Beširi: Jedno istorijsko „njet“ nije dovoljno da se otrgnemo od siromašne, nazadne, nacionalističke bratske Rusije

Ostavite komentar


  1. Zaista, odličan tekst. Naravno, praznoglavim botovima, to neko mora da nacrta i objasni, kako bi nešto razumeli.

  2. @pravnik

    Ako je za tebe ovo „odlican tekst“, onda u praznoglavosti uopste ne zaostajes za tim botovima koje spominjes. Dapace.

  3. Dobro zar vam ne deluje smešno da Srbija uvede sankcije Rusiji?
    Zar ne vidite licemerje u tome da oni koji su poveli rat ptotiv nas i otkinuli nam deo teritorije, sada su najglasniji u pozivanju na međunarodno pravo i na zaštitiu nečijeg teritorijalnog integriteta?

  4. @pravnik
    Ne radi se ovde o Rusiji. Kad ste već pravnik kako objašnjavate insistiranje na poštovanju međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta Ukrajine? Kako se to pravo poštuje samo kad nekome odgovara? Šta u pravu znači Kosovo je „specijalan slučaj“?
    Ja ću vam objasniti zapadnjačku diplomatiju jednom anegdotom: Kada su nekog Zulu poglavicu pitali šta je to DOBRO on je rekao to je kada mi odemo u drugo selo, poubijamo ih, opljačkamo i otmemo njihove žene. Na pitanje šta je to ZLO, odgovorio je zlo je kada neko napadne naše selo, opljačka nas i otme naše žene.

  5. Maticna Besirijeva drzava Albanije se „otrgnula“ od Rusije i postala najveci obozavatelj Amerike. I? Da li je postala demokratska, razvijena, clanica EU, da li su veca strana ulaganja nego u Srbiji, manja emigracija? Nista od toga. Biti americka marioneta ne garantuje ni demokratizaciju ni ekonomski razvoj niti su Albanija ili albanska „drzava kosova“ postali obozavatelji Amerike jer su impresionirani americkim sistemom demokratije i zele da je i sami primene nego samo i iskljucivo zato sto, momentalno, zarad svojih interesa, SAD podrzavaju i prizemne, albanske nacional-sovinisticko-ekspanzionisticke ciljeve koje Albanci sami, nikada ne bi ostvarili.

  6. Besirijev „Institut“ je obicno Udruzenje gradjana koje dobije poneki dolar za lose radjen posao na planu atlantskih integracija.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.