Biračka mesta u Nišu izuzetno pogodna i za malverzacije i za infekciju koronom 1Foto:Danas

Većina biračkih mesta u Nišu je neuslovna i prostorno mala, te je bila izuzetno pogodna i za izborne malverzacije i za infekciju korona virusom, kazao je za Danas general Momir Stojanović.

On je jedan od dvojice nosilaca liste koalicije Narodni blok, koju čine Nova Srbija, Narodni slobodarski pokret i više lokalnih udruženja građana.

– U Nišu, gde se glasa za poslanike i odbornike u republičkoj, gradskoj i pet gradskih opštinskih skupština, samo na gradskim izborima učestvuje 16 izbornih lista.

Članovi biračkih odbora, koji su zbog toga brojni, ne samo da nisu mogli da sede na distanci od jedan metar, nego su negde jedva i stajali i disali jedni drugima za vrat. Takva konfuzna situacija je izuzetno pogodna za izborne mahinacije, a i za zaražavanje onih koji su to do sada uspeli da izbegnu- rekao je Stojanović.

Stojanović je kazao da je nešto pre 18 časova, kada je postalo jasno da će se teško postići da na izbore izađe 51. odsto građana, SNS “krenuo u jurnjavu po gradu, kako bi iz stanova izvukao što veći broj svojih pristalica”.

Sumnja da su naprednjaci spremni i na “ubacivanje listića”, zbog čega je predstavnicima Narodnog bloka u biračkim odborima naloženo da u poslednjim izbornim satima budu maksimalno oprezni.

– Moj utisak je da su ovi izbori pokazali dve stvari- da penzioneri vole Vučića, ali da vole i sebe, zbog čega je deo njih odlučio da ostane kod kuće. Takođe, oni su opomena Vučiću od njegovih pristalica i članova, jer deo njih nije izašao.

Na to je, svakako, imao uticaja aktuelni sukob između poverenika SNS Zvezdana Milovanovića i načelnice Nišavskog okruga i funkcionerke SNS Dragane Sotirovski- rekao je on.

On je dodao da je na biračkim mestima bilo nepravilnosti, kakve su otpečaćene glasačke kutije, nedostatak kontrolnih listića u kutijama, kao i zakasneli “dolazak” glasačkih listića, zbog čega je početak glasanja kasnio na više biračkih mesta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari