Biserko: Kraj povlašćenog odnosa Vučića sa EU moguć

Sagovornice Danasa o političkom značaju prisustva zvaničnika na Paradi pobede u Rusiji

Ostavite komentar


      1. Idi ti u Ameriku kod nasih proverenih prijatelja. Svoje prijateljstvo su dokazali 1999 godine kad su nam ubijali decu.

        1. Morali su to da nam urade jer su u više navrata i pokušaja iscrpli sve moguće civilizovane mere da nas blentave, nepismene, nevaspitane, nerazumne, arogantne, tupave, zaslepljene………… inadžije urazume kako bi, donekle, shvatili gde se nalazimo, u kom veku živimo i na kojoj smo planeti. I, zbog gore pobrojanog, a i mnogih potonjih dešavanja ogroman ceh će i u buduće plaćati generacije i generacije pred nama kako bi se, u nekoj perspektivi i uz neke nove ljude – ako ih uopšte bude – polako počela skidati ljaga i anatema koju smo sami generisali. Neće to, da se ne lažemo, biti lak i kratkotrajan posao. Trpimo i trpećemo posledice još dugo. To je, naime, gorka istina i realnost od koje se ne može pobeći. I što pre to budemo shvatili biće nam malo lakše, mada ne mnogo.

          1. @Sekula

            Drma te stokholmski sindrom ili spinujes u zamenu za burek?

          2. Da su ti i cukundede pre 300 godina tako razmisljaoli, zvao bi se Sulejman a ne Sekula, …

          3. whatever, Velizar; ‘Ajde, ‘ajde, o’ladite malo, umite se rano na sabajle hladnom, svežom vodom, pogledajte se u ugledalo, otvorite prozor i udahnite duboko pa onda dobro izanalizirajte, ali sami pred sobom, ono o čemu sam gore napisao. Ali, nemojte biti, i iole, pristrasni jer to je uslov da skinete paučinu sa očiju i onda će vam, verujte mi, biti mnogo lakše. A i rezonovanje i pogledi u vezi prošlosti, a pogotovo budućnosti će vam biti bistriji, a samim tim i život drugačiji. I na kraju, odbacite tu dosadašnju zaslepljujuću idejnu hranu i zamenite je realnom, pozitivnijom, …..mnogo je zdravija. Čak i od nacionalnog (umal ne napisah nacionalističkog) „bureka“!!

          4. @Sekula

            Citam tvoj komentar kao i repliku… Problem ovakvih kao ti je sto uprkos visokom misljenju i vezi sopstvenih stavova, u ogranicenosti, plitkosti, jednostranosti, demagogiji, sovinizmu (u ovom slucaju prema sopstvenom narodu) uopste ne zaostajeste za patriljotama. Ni ovaj tvoj, ni onaj njihov ekstremizam nece od Srbije napraviti bolje, demokratskije i civilizovanije mesto za zivljenje. Samo ste dve strane jednog te istog novcica, problemi a ne resenje.Nesto slicno kao Pepsi i CocaCola, smrtni neprijatelji na suprotnim pozicijama a u realnosti zasecereni otrovi koji podjednako ubijaju one koji ih piju.

          5. Hvala na savetu Sekula, ali ne posedujem za razliku od vas dovoljno univerzalnih transgendersko-kosmopolitskih kvaliteta, pojacanih hladnom vodom da bih tek tako postao Vi! A mozda je i jelovnik (specificna vrsta ishrane) u pitanju pored umivanja? Kako god, … ja cu i dalje da se ‘umivam’ sa vasim cukundedovima i sa njima delim burek ciju vam veru preneli nisu, a vama i vasim potomcima ostavljam ishranu pojacanu zamascenom picom i hamburgerima (sve umiveno hladnom koka-kolom) i okrepljujuce budjenje u necijem novom Osmanlijskom Carstvu!

          6. Da shvatimo u kom veku i na kojoj planeti zivimo, treba da nam pomognu oni sto su u Vijetnamu svim mogucim i nemogucim sredstvima pobili 3 miliona ljudi, koji su jedini koji su bacali atomske bombe na gradove, koji su smenivali demokrate i dovodili diktatore (Aljende, Pinoce), doveli demokratiju u Libiju, preporodili Avganistan i Irak, koji nece nikada prekoriti Tursku za proterivanje Kurda u Siriji, Saudijsku Arabiju za humanitarnu katastrofu u Jemenu … o 15 sto uspesnih, sto neuspesnih, ali „spontanih“ narandzastih revolucija da ne pricamo.

      2. Neće da ide u Rusiju da bude gladan ,bez posla i zarade da nosi kući.

    1. Zanima me u kojoj valuti srbi cuvaju štednju? U rubljama? To bi bilo dosledno.

  1. Nije tacno da trazenje kompromisnog resenja ne ostaje, zasto unapred predvidjati, videcemo kako ce se stvari odvijati i sta ima Rusija da preporuci.

    1. Poštovana Dano, a šta pametno Putin i Rusija imaju da nam preporuče? Rusi gledaju svoj interes, i onog momenta kad im ne budemo trebali, a i šta ima sad pa mi trebamo, pustiće nas niz vodu. I još će da nas tapšu po leđima i viču: mi smo braća, samo tako. Ma daleko im lepa kuća.

      1. Poštovani, bitno je da EU i NATO gledaju da sve učine kako bi nam izašle u susret. Naravno da Rusi gledaju sopstveni interes, ali ga ništa manje gledaju i ovi drugi.

      2. A da li ovi drugi ne gledaju svoje interese? Ko je izmislio kolonijalizam i ko sprovodi neokolonijalizam ?

    2. То што си ти блентав, неразуман, неваспитан… и све остало што наводиш, не даје ти право да те особине приписујеш читавом српском народу!
      Невероватно је да и после двадесет година типови попут тебе не могу да се ослободе НАТО пропаганде и да за зла која нам учинише „светски полицајци“ и даље кривце виде у Србима!
      Зато, теби и теби сличним плаћеницима саветујем да не трабуњате небулозе по Нету, да се одрекнете крвавих сребрњака и затражите опроштај од потомства за своја таква чињења!

  2. Dobro je što gospodar Vučić ide u Moskvu, još bolje će biti ako tamo trajno i ostane.

  3. Naravno imate pravo da posle 30 godina opet izaberete loš put koja vas vodi opet u propast. Čestitam

  4. Шта се неком хтело, то се неком снело.

    1. Kako dokle? Pa sve dok ga Vučić ne postavi na mesto prima ministra.

  5. Poštovani Dragane, ne bih se ja složila sa Vama. Zna Vučić šta radi.

    1. Zna da radi ono što mu narede.U tome je najbolji.
      I da na osnovu toga pribavi sebi, između ostalog, podrum vina sa retkim vinima sa 6 meseci radnog staža.

  6. „…s obzirom na uslove evropskih integracija Srbije koji podrazumevaju usklađivanje srpske spoljne politike sa onom koja važi u Uniji.“

    A da li u EU diplomatiji ima pevanja na prijemima? Nema? Onda ništa. Hvala, nećemo.

    1. А да ли у ЕУ има заташкавања злочина који су чинили немачки нацисти и њихови савезници и покушаја њихове рехабилитације? Има? Онда ништа. Хвала, нећемо.

  7. I za ovaj članak Vi nju plaćate? Verovatni bi Vam gatara jutros na kafi sročila nešto bolje, pa ovo se vidi iz vasione…

  8. Nikad nećete smeniti ovu ni bilo koju vlast čim imate podršku raznih Biserko, Kandić i njima sličnim

  9. Predsednik i vlada Srbije nisu legalni reprezenti gradjana Srbije jer su dosli na vlast na izborima koji su ne demokratski. Politika koju oni sprovode je suprotna interesima gradjana Srbije.

  10. Rekao je da će 9. maja „imati čast da u ime Srbije bude prisutan na Paradi pobede u Moskvi“. „Taj događaj govori o pobedi nad fašizmom i imam veliku čast što ću u ime Srbije prisustvovati takvom događaju“, rekao je predsednik Srbije.

    – Poseta predsednika Vučića mora se sagledavati u kontekstu…
    Po strani Vučić SNS i sve, ja odobravam prisustvo predsednika Srbije na „paradi pobedi nad fašizmom“ a to što taj „događaj koji evropski zvaničnici od 2014. godine i uvođenja sankcije Rusiji zbog aneksije Krima uveliko zaobilaze“ govori o njima kao i tolerancija akcija EU članice Hrvatske koje, između ostalih osuđuju Jevreji.

  11. Vučić je debelo slagao EU a posebno Nemačku, oni su hteli da ga iskoriste a on je dao Srbiju na tanjiru Rusiji. EU ulaže novac u Srbiju a Srbija Rusiji daje vojnu bazu, ide to ali kad stane ode kamen nizbrdo. Lepo sam ja rekao da čemo završiti gore neg Sirija.

  12. Srbi su lenj narod, ne vole da rade, a samo rad stvara prihod. Zato, vucic, da bi dobio kredite i ishranio narod, mora prodavati drustvena preduzeca, i davati politicke ustupke.

    1. @Philipe de Menthalnibolesnik

      Ti si veca lenstina i od Srba. mesecima, mozda i godinama nisi u stanju da smislis neki novi komentar neko vrtis tri ista. Koliko neko treba da je mentalno lenj i zakrzljao za takvo nesto?

  13. Какав проблем историчарка Дубравка Стојановић види у присуству српског председника паради победе? Да ли је 9. маја Немачка потписала капитулацију? Јесте. Да ли је то било добро за цело човечанство, осим за немачке нацисте, хрватске усташе и још по неке? Јесте. Да ли је Русија дала највећи допринос победи, односно да ли је она сломила кичму намачком нацизму? Јесте. Да ли је Србија била на победничкој страни? Јесте. Да ли поражени у рату треба да се стиде због оног што су чинили? Треба. Да ли Србија треба да се стиди свог доприноса победи? Не треба.

  14. „Rekao je da će 9. maja „imati čast da u ime Srbije bude prisutan na Paradi pobede u Moskvi“. „Taj događaj govori o pobedi nad fašizmom i imam veliku čast što ću u ime Srbije prisustvovati takvom događaju“, rekao je predsednik Srbije.

    – Poseta predsednika Vučića mora se sagledavati u kontekstu..“

    Po strani Vučić SNS i sve, ja odobravam prisustvo predsednika Srbije na „paradi pobedi nad fašizmom“ a to što taj „događaj koji evropski zvaničnici od 2014. godine i uvođenja sankcije Rusiji zbog aneksije Krima uveliko zaobilaze“ govori o njima kao i tolerancija akcija EU članice Hrvatske koje, između ostalih osuđuju Jevreji.

  15. Lose i zlonamerno preneta vest od strane onih koji uporno “ stite EU“ i bacaju krivicu samo na Vucica, zaobilazeci je u „pragmaticnosti EU“ i njene nebrige za trajni mir na Balkanu.
    Bas ih briga sto ce Vucic da bude kod Putina 9. maja… znaju oni da je to za domacu upotrebu. „Korisni idiot“ ce uraditi sve da bi ga oni hvalili i odrzavali na vlasti… A, vladavina prava i slicne igracke… haha…naivcine… znate onu „sta se brinete, pa necete vi ziveti u Srbiji“.
    Prijatno i do vidjenja.

  16. Sve dok aca-Gebels-Bokasa,zapadnim „siromašnim“ firmama garantuje subvenciju 10.000€ po radnom mestu i rmbanje radnika za 200€,za njega nema zime!

    1. Имали смо ми и српске индустријске фирме и српске банке, али су они што презиру празилук и земљу у којој се он гаји, пре 18 година извели пуч, свргнули легалну власт у својој земљи и довели стране господаре и њихове послушнике. Ови су по кратком поступку прогласили банкрот српских фабрика и банака и сад нам је баш фино.

      1. DULE, CARE, TE FABRIKE SU NESTALE 90-tih, kada ste ti i tebi slični ratovali, napravili onoliko inflaciju, iste te ratove izgubili. Dakle, ne lupetaj, i ne ponavljaj ono što čuješ na PINKU, I pročitaš u INFORMERU. Misli SVOJOM GLAVOM, AKO U NJOJ IMAS IMALO MOZGA

        1. Rece.ti sa.glavom i ostprikpm iz RSE,CNN o ostalih „demolratskih“ Glasila oz.kojih crpis znanje i koristis „mozak“.

  17. Stalno se govori o obavezujućem dogovoru sa Prištinom, a kakav bi to bio neobavezujući dogovor?
    Osim toga, kapitulacija je potpisana 8-og maja kasno uveče, a u SSSR je bio već 9-ti maj.

  18. Ne mogu Vucica ocima da vidim,ali kad vidim da se Sonja Biserko javlja sa komentarom,tera me na muku.Zamolio bi je da i dalje podrzava Vucica,jer onda ne bi bio u situaciji da biram izmedju dva zla.

  19. Соња Бисерко каска за политичким догађајима у свету као куче за кочијом.

  20. Danas je Svet podeljen na dva dela. Prvi deo je moderan Globalizam gde nema vise Nacija i to je opisano jos u Starom zavetu (Danilo). Drugi deo su Starinske drzave, gde vladar svome narodu glumi Boga i sve je u njegovim rukama. Danas ima Srba u oba ova sistema. Mnogima koji ne poznaju Sveto pismo je TESKO da ovo shvate. Slobodan Milosevic je izveo veliku prevaru kada je Srbe vratio u srednji vek samo da bi mogao da pljacka po strainskim pravilima. Slicna scena je u cuvenom filmu Prohujalo sa vihorom, gde Crnci sa svojim gazdama ratuju protiv Severa i bore se da ostanu robovi. Tako je Sloba izvodio dobar deo Srba na mostove da bi im ostala plata od 10 maraka.

  21. Zabrinuti toma-Diploma,smrko se nad sudbinom svojih kućerina pokraj Save:“Ja sam ih pravio i ja ću da ih rušim – ciglu po ciglu!“- Počim nabavi odgovarajuće rukavice!

  22. Ko ce biti jos u Rusiji? Niko ako se izuzme Natanjahuu. Uspjeh srbske politike.

  23. Chetnik slavi dan pobjede nad fashizmom? Ono, americki piloti!? Da je kojim slucajem Hico ziv i on bi slavio dan pobjede nad fashizmom. Budalama nikad dosta p(r)ovoda.

  24. Radoje, zemljati se radovala! Srbin li si, a gradjanini nisi. Sve si, al gradjanin nisi. kad budes gradjanin, pa onda Srbin, a tada ces prigledati. Drugim recima, slep ces biti doveka. Biti gradjanin znaci biti zaposlen, srecan, zadovoljan, politicki relaksiran i pozitivan. Al to nije za tebe. Za tebe je Parada u Moskvi, majica sa Seseljevim stomakom i Ceca u usima. Uzivaj.

    1. Očigledno nisi pripadnik većinske nacije u Srbiji pa kroz „Građane“ hoćeš da poentiraš. Srbija je makar iskrena a ne kao moje KiM okupiranoj od strane NATO i albanskih balista koja se u ustavu R. Kosovo smatra građanskom državom „Kosovara“ a ima 95% Albanaca.

  25. Pristrasan i neobjektivan tekst S.B. i to danas, kad se amerika povukla iz sporazuma sa Iranom. Svet se cvrsto grupise, jer je nova kriza na vidiku i dobro je da imamo nekog. Svi oko nas su u nato, granice su nam ugrozene. Posete Turskoj i Rusiji su odlicna stvar, mada ne znace puno. A saradnja sa Nemackom nije ugrozena, jer oni u Srbiji imaju najvise ulozenog novca.

  26. a sa kim da slavi pobedu nad fasizmom? sa britancima koji su sravnili beograd sa zemljom i unistili nam neprocenjivo istorijsko nasledje gadjanjem biblioteke? ko tako misli, neka poseti mentalnu instituciju

    1. Biblioteku su sravnili Nemci 6. aprila, a ne Britanci. Aman, opismenite se malo pa pišite komentare. Kako uopšte možete da imate mišljenje o stvarima o kojima ne znate ni elementarne činjenice. Sram vas bilo.

Ostavite komentar


Politika

Đilas poziva deo opozicije da promeni odluku o izlasku na izbore 10

Đilas poziva deo opozicije da promeni odluku o izlasku na izbore

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da će se uključivanjem predsednika Srbije Aleksandra Vućića u izbornu kampanju za lokalne izbore nakon 16. maja "ponovo voditi funkcionerska kampanja" uz zloupotrebu državnih resursa i medija i pozvao sve koji su se opredelili za učešće na izborima da odustanu od te odluke.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.