Bocan-Harčenko: Rusija podržava vraćanje pitanja Kosova u Savet bezbednosti 1foto FoNet/Instagram ministra odbrane Miloša Vučevića

Podrška teritorijalnom integritetu Srbije „jedan od najvažnijih političkih stavova Rusije kao stalne članice Saveta bezbednosti“ izjavio je ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko na prijemu povodom obeležavanja ruskog državnog praznika.

Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko izrazio je danas uverenje u pobedu Rusije u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini, što će, kako je rekao, pokazati ko je na pravoj strani istorije.

Govoreći o podršci Srbiji u pogledu pitanja Kosova, izjavio je da je Rusija odmah podržala inicijativu za vanrednu sednicu Saveta bezbednosti. Cilj je da se ovo pitanje vrati u Savet bezbednosti UN, naveo je Bocan-Harčenko.

„Naravno, poštujemo i velika je čast da Srbija nije prihvatila i neće prihvatiti sankcije protiv Rusije, uprkos napadima, pritiscima i pretnjama, što daje mogućnost da dalje idemo napred i razvijemo odnose bez ikakvog zastoja u svim sferama“, poručio je Bocan-Harčenko.

Ko je na pravoj strani istorije pokazaće, kako je rekao, i 25-godišnjica NATO agresije na SR Jugoslaviju koja se uskoro obeležava.

Sadržaj praznika obuhvata slavnu istoriju Rusije, naše tradicije i vrednosti i našu budućnost. Ubeđeni smo da smo u pravu i verujemo u našu budućnost. Čestitamo i podržavamo vojnike koji su na bojištu i koji i danas brane našu bezbednost i bezbednost naše države. Posebno smo im zahvalni sada na vojnim uspesima koje su imali, rekao je Bocan-Harčenko.

Bocan Harčenko je naveo da je cilj ruske specijalne vojne operacije da završi rat koji je Zapad, koristeći Kijev, počeo pre 10 godina protiv ruskog stanovništva u Ukrajini.

Naš je zadatak da se taj rat završi i uspostavi mir i bezbednost u Ukrajini i svim ruskim regionima, naglasio je ruski diplomata u prisustvu brojnih članova Vlade Srbije.

Prijemu su prisustvovali ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar odbrane Miloš Vučević, ministar za rad Nikola Selaković i ministar sporta Zoran Gajić, načelnik Generalštaba Milan Mojsilović, predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić, ministarka zdravlja Danica Grujičić, predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić, episkop bački Irinej…

Dan branilaca otadžbine u Rusiji se obeležava 23. februara kao dan vojničke slave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari