Pajtić: Kako je krenuo, Vučić će se izviniti i Belivukovoj grupi, farmerima iz Jovanjice i urbanističkoj mafiji 1foto FoNet Milica Vučković

„Ako se Aleksandar Vučić već izvinio onim građanima Republike Srpske koji su počinili krivično delo davanja i primanja mita u vezi sa glasanjem, mogao se baš izviniti i građanima Srbije koji su, u korist njegove stranke, počinili isto krivično delo“, kaže za Danas Bojan Pajtić, profesor novosadskog Univerziteta.

Bojan Pajtić kaže da kada je Vučić krenuo da se izvinjava, mogao je da se izvini i mnogim drugima koji su činili krivična dela.

„Kad je tako krenuo, bio bi red da se izvini i narkodilerima iz Belivukove grupe koji su mleli ljude – i oni su njegovi. Pa da se izvini urbanističkoj mafiji koja ubija gradove po Srbiji – oni su još više njegovi. Jedno od većih izvinjenja duguje i ‘farmerima’ sa Jovanjice. Sav taj divan svet našao se na udaru slobodnih medija i javnosti i zaslužuje predsednikovu toplu reč da zaleči njihov duševni bol“, poručuje Bojan Pajtić.

Da podsetimo Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, izvinio se građanima Republike Srpske zbog, kako je rekao, strašne kampanje koja se vodi protiv njih.

„Želim da vam se izvinim zbog strašne kampanje koju protiv vas, naših sestara i braće, vodi jedan deo političke javnosti u Srbiji, jedan deo onih koji nikako ne mogu da se pomire sa bog zna kojim uzastopnim porazom i koji po svaku cenu žele da dođu na vlasti, pa makar to učinili preko vaših leđa, makar vas okrivili za svoje poraze, iako vam ni za šta nisu krivi“, rekao je Vučić.

Kako je rekao, znaju oni dobro koliko je mali broj ljudi iz Republike Srpske glasao, i to u skladu sa zakonima ove zemlje i u skladu sa Ustavom, i baš onako kako su i njihovi kontrolori na izborima potvrdili, mirno, civilizovano, i onako kako to priliči ozbiljnim i odgovornim ljudima.

„Hoću da vam se izvinim i da kažem da većinska Srbija, da srpski narod voli Republiku Srpsku, uvek poštujući Bosnu i Hercegovinu. Mi volimo Republiku Srpsku i nikada se nećemo odreći svog naroda“, naglasio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari