Bojana Maljević o svom falsifikovanom potpisu: Poziva Zukorlića da zajedno odu u tužilaštvo 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Glumica Bojana Maljević, čiji se falsifikovani potpis našao na listi „Usame Zukorlić“ na beogradskim izborima, pozvala je Zukorlića da zajedno odu u tužilaštvo da bi se što pre saznalo ko je odgovoran za taj falsifikat.

Maljević je poziv Zukorliću uputila na društvenoj mreži Ika, prenosi N1 Beograd.

„Kaže gospodin Zukorlić: ‘Zaista ne znam otkud potpis Bojane Maljević među našim potpisima. Plašim se da taj potpis nije neko neautorizirano podmetnuo da bi se pravila politički motivisana priča koja odgovora određenim faktorima u Beogradu’. Neautorizirano podmetnuo? Ok. Mogu čak da prihvatim i tu formulaciju. Hajde zajedno da odemo u tužilaštvo i zahtevamo da što pre saznaju ko je. Zapravo je veoma lako“, napisala je Maljević.

Podsećamo, Gradska izborna komisija odbila je 29. novembra prigovore u slučaju falsifikovanja potpisa na izbornim listama za beogradske izbore koje su GIK-u podneli Maljević, kao i Sofija Todorović iz Inicijative mladih za ljudska prava i psiholog Aleksandar Baucal.

Oni tvrde da su njihovi potpisi falsifikovani, a njihovi lični podaci zloupotrebljeni.

Predsednik GIK-a Zoran Lukić kazao je u prilog svom stavu da prigovore treba odbiti zbog toga što GIK nema mogućnosti ni ovlašćenja da utvrđuje verodostojnost potpisa i da taj slučaj može da se odvojeno vodi u parničnom ili krivičnom postupku.

Falsifikovani potpisi Sofije Todorović i Aleksandra Baucala našli su se na listi „Srbija na Zapadu“, a falsifikovani potpis Bojane Maljević na listi „Usame Zukorlić“ na beogradskim izborima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari