boris tadićfoto FoNet Milica Vučković

Predsednik SDS Boris Tadić smatra da je izjava ministra Aleksandar Martinović, visokog funkcionera SNS  najflagrantniji, najodvratniji I najbolesniji fašistički akt jednog poslanika i jedne stranke u novijoj istoriji Srbije.

On je na svom Tviter nalogu napisao: „Nastup Martinovića, visokog funkcionera SNS i ministra u vladi, u kom je optužio poslanike koji nemaju decu je najflagrantniji, najodvratniji I najbolesniji fašistički akt jednog poslanika i jedne stranke u novijoj istoriji Srbije! Ovo je napad na sve gradjane Srbije i na dostojanstvo države i zahteva trenutnu smenu Martinovića, zvanično izvinjenje predsednika države, vlade i SNS-a, ali i reakciju tužilaštva“.

Kako je dodao, aplauz koji je dobio ostaće večna ljaga i dokaz zastrašujuće ideologije.

„A frenetični aplauz poslanika SNS-a koji je Martinović dobio nakon svog fašističkog izlaganja će ostati kao večna ljaga i nepobitni dokaz o zastrašujućoj ideologiji na kojoj počiva ta stranka, ali i o sunovratu koji čeka naše društvo ukoliko SNS ostane na vlasti!“, napisao je Tadić.

On je reagovao na izjavu ministra za državnu upravu i loklanu samoupravu koji je na jučerašnjoj sednici Skupštine Srbije prozivao opozicione poslanike koji nemaju decu, ističući da on „hrani troje“ a da neki drugi hrane pse i mačke. Zbog burne reakcije sa sednice je udaljen Aleksandar Jovanović Ćuta.

„Hoćete da sad nabrajamo ko od vas niti je u braku, niti ima decu, nego umesto dece hrani kuče, hrani mače, zlatnu ribicu i tako dalje“, rekao je Martinović obraćajući se poslanicima opozicije.

Ova Martinovićeva izjava izazavala je brojne reakcije javnosti i političkih stranaka koji su ukazali da je ovakvo njegovo ponašanje neprihvatljivo i sramotno te da zaslužuje smenu sa mesta ministra.

Zbog ove izjave Martinovića danas je deo opozicije u Skupštini tražio da on ode sa sednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari