Boris Tadić posle ostanka ispod cenzusa: Saradnja opozicije izostala, jer se bavila sastankom sa Vučićem 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Boris Tadić, lider SDS, okosnice liste „Ajmo ljudi“ posle ponovljenih izbora na dva biračka mesta u Beogradu najavljuje da borba za glasove građana tek prestoji, a za loš rezultat krivi opoziciju čija je saradnja izostala je su se kako je naveo „pojedini više bavili sastankom sa Vučićem, bilo organizujući ga, bilo kritikujući ga“.

Lista „Ajmo ljudi“ ni posle ponovljenog glasanja na dva biračka mesta na Zvezdari i Rakovici nije prešla cenzus, iako je dobila najviše glasova posle SNS,  a Tadić kaže da ima saznanja da su izbori pokradeni.

On je na svom tviteru napisao:“Završeni su ponovljeni izbori na biračkim mestima i na Zvezdari i u Rakovici. Naša lista #AjmoLjudi je i na ovim ponovljenim izborima druga iza SNS. Iako ni taj rezultat nije dovoljan za ulazak u gradsku skupštinu, hvala svima koji su glasali za nas! Borba tek sada počinje!“

Tadić je naveo da ima dovoljno saznanja da je ova lista „očigledno pokradena na ovim izborima i sistematski spuštana ispod cenzusa na oba nivoa izbora“.

„Zato ćemo svim raspoloživim sredstvima nastaviti našu borbu za svaki glas građana“, naveo je Tadić.

On ipak dodaje da je nažalost, neophodna saradnja opozicije u toj borbi izostala, „jer su se pojedini više bavili sastankom sa Vučićem, bilo organizujući ga, bilo kritikujući ga“.

„A takav manir je, kao i uvek, koristio samo Vučiću. I bez novih izbora, opozicija je već sada mogla da pobedi u BG“, smatra Tadić.

I Konstantin Samofalov, predstavnik liste „Ajmo, ljudi“, najavljuje da se borba protiv izborne krađe nastavlja i posle završetka glasanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari