Boris Tadić: Srbija se suočila sa ratnim zločinima i podignute glave može da govori o zločinima nad našim narodom 1foto: FoNet/Aleksandar Barda

„Srbija se suočila sa svojim zločinima, izvinila za njih i počinioci su odgovarali. Zato danas podignute glave i možemo da govorimo o zločinima drugih nad našim narodom. A ako, pak, mislite da se zločin leči zločinom, onda ne mislite dobro“, napisao je, između ostalog, Boris Tadić, lider vanparlamentarne SDS i  bivši predsednik Srbije, u vrlo zapaženoj raspravi na društvenoj mreži Tviter.

Tadić je pokrenuo raspravu tako što je na Tviteru podelio snimak svog govora sa Svetskog zdravstvenog samita u Berlinu.

Uz objavio je napisao:

“Slažem se da Rusi nisu plaćali cenu za ono što su radili, ali nisu ni Amerikanci. Bez odluke SBUN bombardovali su moju zemlju i u tom bombardovanju ubijana su i deca! I to su takođe ratni zločini! Dvostruki standardi nas ne vode ka rešenju.”

Ovo je izazvalo veliki broj komentara.

Između ostalih , Nikola Lunić, izvršni direktor NVO Savet za strateške politike Dragana Šutanovca, je Tadiću u odgovoru pomenuo lutanje u lavirintu.

„Eto. I dalje lutamo u lavirintu istorije tražeći međ. pravdu. Mislim da trebate apostrofirati činjenicu da nikad nismo bili spoljnopolitički adaptibilni. Neki to nazivaju inatom, ali mislim da je u pitanju nerazumevanje geopolitičkih procesa i katastrofalno loša predikcija.“

Tadić je inače, posle lošeg rezultata SDS na izborima 3. aprila, postao vrlo aktivan na mreži Tviter, učestvujući čak i u audio uživo diskusijama na ovoj mreži, zajedno sa Vukom Jeremićem, predsednikom Narodne stranke.

Takođe, u objavama iskazuje podršku Jeremićevim istupima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari