Boris Tadić: Živimo u zemlji u kojoj kumovi zarađuju u poslovima sa državom i javnim preduzećima 1Foto: FoNet/Nenad Ðorđević

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić ocenio je danas da je u Srbiji već 10 godina na delu organska veza vlasti sa organizovanim kriminalom, jer „predstavnici vlasti kriminalizuju institucije“.

Tadić je, na konferenciji za novinare, konstatovao da postoji „kriminalna vertikala“ u kojoj su povezani kumovi i članovi vladajuće Srpske napredne stranke.

On je ukazao da 10 godina ukazuje na kriminalizaciju Srbije, iz koje su proizašle sve afere obelodanjene u javnosti, jer su građani 2012. godine birali između institucija pravne države i „kriminalnih grupa koji tu državu kriminalizuju“.

Prema mišljenju nekadašnjeg predsednika Srbije, „afera lamborgini“ ogolila je mnogo više od bahate vožnje Uroša Panića, sina kuma Aleksandra Vučića – otkrila je kako funkcioniše veza vlasti i kriminalnih organizacija.

Živimo u zemlji u kojoj kumovi zarađuju u poslovima sa državom i javnim preduzećima. Danas živimo u situaciji da se ljudi povezani sa državom bave kriminalom, rekao je Tadić.

On je dodao da je Srbija trenutno zemlja u kojoj je odavno zavladao strah, i u kojoj svi ćute, ali zato SDS neće da ćuti i dići će svoj glas zbog situacije da mladi ljudi, bežeći od siromaštva budu regrutovani za bavljenje kriminalom, „završavaju u raljama organizovanog kriminala“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari