"Razlaz sa Dverima zbog moralno neprihvatljive koalicije sa Zavetnicima": Antonijević ranije na izbore uz Obradovića, sada sa Nestorovićem 1foto: Printscreen/YouTube/MARIO ZNA

Ginekolog Borislav Antonijević, za razliku od prošlog izbornog procesa kada je bio kandidat za gradonačelnika Dveri i POKS-a, ovog puta će pokušati da dođe do mandata sa listom „Mi – Glas naroda“. Sa Dverima se razišao, kaže, zbog „moralno nedopustive“ koalicije sa Zavetnicima.

Antonijević je nakon izbora bio i odbornik u klubu Dveri. Pokret sa kojim će nastupiti na izborima okuplja niz javnih ličnosti, poput kontroverznog pulmologa Branimira Nestorovića, politikologa Aleksandra Pavića, advokata Branka Pavlovića… Podržavaju rusku agresiju u Ukrajini, antiglobalistički su nastrojeni, bliski su Dodikovoj politici, a neki od njih i različitim teorijama zavere.

Antonijević kaže za naš list da nikada nije bio član Dveri, već samo udruženja “Lekari i roditelji za nauku i etiku” (LRNE), ali da se sa ovom strankom razišao zbog “moralno nedopustive” koalicije sa Zavetnicima.

Udruženje LRNE pre svega je prepoznato po antivakserskim stavovima, a okuplja, mahom zdravstvene radnike, koji su se udružili tokom pandevije kovida-19, između ostalog i kako bi se borili protiv mera predostrožnosti poput nošenja maski.

“Kao što znate, nikada nisam bio član Dveri, već LRNE, a profesora Nestorovića su ubacili u kampanju, a mene stavili na listu zbog probijanja cenzusa. Nemam velikih zamerki što se tiče svih Boškovih obećanja, jer je stvarno preneo naš glas u Skupštinu. Ove godine je napravio koaliciju sa Zavetnicima, čiji su poslanici izabrani na prošlim izborima kao opozicioni kandidati, prodali poverenje građana i prešli u SNS, što je meni moralno nedopustivo, jer nema garancija da se to ponovo neće desiti”, navodi Antonijević.

Smatra da bi Dveri trebalo da samostalno nastupe, kako bi, kaže, konačno postali svesni svoje pozicije koja je, misli, viša nego što oni sami u ovoj stranci misle.

Upitan da li na izbore izlazi kao član LRNE, s obzirom da će i drugi članovi ovog udruženja nastupiti na drugim listama, kaže da je član “Mi – Glas naroda” i pre nego što je doneta odluka o izlasku na izbore.

“Ja sam član LRNE, a ali sam i član MI Glas iz naroda, i pre nego što je odlučeno da se izlazi na izbore.  Od moje podrške grupi “MI” su se ogradili moji iz udruženja, ne znam da li, da bi tako pokazali stranačku lojalnost ili ne znam već šta, ali ja njih sve volim i ne zaboravljam, kao što verovatno ni narod ne zaboravlja šta smo uradili za vreme kovid ludila u Srbiji. Svako od nas može legitimno da bude član deset udruženja, osim ako nekim udruženjima ne prišiju stranački kodeks pa krenu da se ponašaju kao stranka ili kao sekta što se nadam da neće biti sa LRNE”, kaže Antonijević.

Antonijević će, uz poslanika Aleksandra Jerkovića voditi beogradsku kampanju, doduše ako uspeju da skupe potpise.

Jerković je predsednik pokreta “Nema nazad iza je Srbija”, a na izborima je bio kandidat stranke bunjevačke manjine koja je nastupila u koaliciji NADA (DSS – POKS).

Antonijević navodi da ova grupa građana sakuplja potpise nanekoliko lokacija u Beogradu, a ranije su se iz grupacije čiji je deo žalili na račun overitelja. Tvrde da nisu overavani potpisi delu građana koji su ih slali iz svojih mesta.

Ovaj ginekolog, sem aktivizma u LRNE i zagovaranja stavova protiv vakcinacije i merama za sprečavanje širenja kovid-19 virusa, takođe se borio i protiv prava LGBT zajednice –  organizovanja ovogodišnje Parade ponosa i prošlogodišnjeg Evroprajda. Povezivani su i sa Vajber grupom u kojoj se građanima preporučuje da kovid „leče“ lekom „Ivermektin“ koji je u Srbiji neregistrovan za ljudsku upotrebu, a koristi se za lečenje parazitskih oboljenja kod životinja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari