Borisov: Srbija i Rusija uvek imale jedinstven spoljnopolitički kurs 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE/Ognjen Stevanovic/MO)

Kopredsednik rusko-srpske međuvladine komisije za ekonomsku saradnju Jurij Borisov izjavio je večeras da su Srbija i Rusija uvek imale zajednički spoljnopolitički kurs.

Na otvaranju izložbe u ambasadi Srbije u Moskvi, povodom 140. godišnjice uspostavljanja prve srpske diplomatske kancelarije u Rusiji, Borisov je kazao da dve zemlje vezuje neraskidivo prijateljstvo i da nikada nisu imale protivrečnosti u odnosima.

Naveo je da u odnosima Srbije i Rusije postoji pozitivna dinamika i da su odnosi predsednika dve zemlje „bratski i prijateljski“, posebno posle posete šefa ruske države Vladimira Putina Beogradu u januaru.

„Srbija je uvek bila pouzdan partner Rusije“, rekao je Borisov.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, koji je s Borisovom otvorio izložbu, naveo je da mu je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov danas rekao da će Rusija uložiti dodatnih 20 miliona dolara za uklanjanje mina u Srbiji i da će Gasprom izdvojiti šest miliona dolara za uređenje Hrama Svetog Save u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari