Borko Stefanović: Jasno je da Kurti čini sve da Srbiju predstavi kao agresivnu i željnu sukoba 1foto FoNet Zoran Mrđa

Borko Stefanović, potpredsednik SSP, za Danas kaže da je odluka Vlade Kosova nerazumna i jedna u nizu koje vode ka mogućim problemima i otežavanju položaja Srbija na KiM.

On je na naše pitanje da prokomentariše sinoćni nastup predsednika Srbije Aleksandra Vučića povodom odluka kosovske vlade, komentarisao odluke.

– Zato je potrebno, uprkos stalnim pritiscima, nastaviti sa diplomatskim aktivnostima, koje će omogućiti kreativna a nama prihvatljiva rešenja. Svaka jednostranost vodi u sukobe i taj princip ne može više da se primenjuje na KiM. Jasno je da Kurti čini sve da Srbiju predstavi kao agresivnu i željnu sukoba, što se vidi iz ove neprihvatljive odluke o jednostranom ukidanju dogovorenih statusno neutralnih tablica KS – kaže Stefanović.

Kako dodaje, rešenje je jedino u upornom pregovaranju i uticaju na one koji faktički upravljaju Kurtijem.

– Sve drugo je avanturizam i maloduđnost koja nikako ne može da pomogne Srbima na KiM ali ni državi Srbiji. ZSO je obaveza koja mora biti ispunjena od strane Vlade Kosova, kao i priprema za obavezujući sporazum sa Prištinom koji će Srbiji obezbediti ekskluzivitet u tretiranju formalnog statusa KiM. Za to će na trebati mnogo strpljenja i umešnostii jer sve drugo ne vodi nigde – zakljuluje Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari