Borko Stefanović: Vučić je predao skoro sve što je mogao 1Foto: FoNet / Aleksandar Barda

To je Vučičevo stvaranje lažne stvarnosti. Sve je laž što rade, pa i te navodne pripreme i to da nema predaje, kaže za Danasov portal Borko Stefanović, zamenik predsednika Stranke slobode i pravde, i bivši šef tima Beograda za pregovore s Prištinom.

Naš sagovornik tako reaguje na tvrdnje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, objavljene tokom puta na novu rundu Briselskog dijaloga, uključujući poruku da “predaja nije opcija” i da “obnavlja gradivo” u avionu.

Stefanović se pita: ”Predaje čega?  Sve su skoro predali što su mogli. Sve što devedesetih nisu proćerdali, spalili, uništili”.

Upitan šta očekuje od današnje serije sastanaka delegacije Beograda i Prištine, koja su počela u sedištu EU, sagovornik Danasovog portala navodi: “Od razgovora ne očekujem ništa značajno”.

“Opet laži, busanje u prsa i predstava za laganje ljudi. Dva ovna na brvnu koji fingiraju neke razgovore dok je narodu na KiM sve teže. Niko ne traži da priznamo nezavisnost Kosova, niti mi to treba da uradimo, ali Vučić očigledno misli da svi treba da verujemo u to kako se on tamo kao Herkul bori i kako su svi protiv njega. Istina je samo to da će opet svako da ispali svoju herojsku izjavu i da potvrdu biračima da su mega lažne patriote i onda nazad kući na dalje bogaćenje i bahaćenje preko leđa građana”, tvrdi Borko Stefanović.

Stefanović ističe da mu je „zaista žao što naš junak nije hteo da pojede devet grama salate i dva keksića“.

„Toliko se žrtvuje za Srbiju“, ukazuje on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari