Borko Stefanović: Vučićeva Srpska lista da napusti Kurtijevu vladu 1Foto: Beta/Info služba SSP

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović pozvao je danas, kako je rekao, članove Vučićeve Srpske liste da napuste Vladu Kosova.
Obraćajući se gradjanima u Staroj Pazovi, Stefanović je pozvao i međunarodnu zajednicu i KFOR da zaštite Srbe na Kosovu od nasilja i represije koju je danas sprovela Kurtijeva vlast.

„S obzirom da u Kurtijevoj Vladi sede i predstavnici Srpske liste, najmanje što mogu da učine nakon današnjeg napada na Srbe, jeste da tu Vladu momentalno napuste i tim činom pokažu da ne pristaju da sede u vlasti koja puca bojevim mecima u leđa na sopstveni narod“, rekao je Stefanović, prenela je SSP.

Stefanović je naglasio da „Aleksandar Vučić dobro zna da se ova situacija ne rešava njegovim konferencijama za medije u Raški, već direktnim postupanjem prema Vladi Kosova u kojoj i dalje sede njegovi predstavnici Srpske liste, kao i prema međunarodnoj zajednici“.

„Današnjim divljačkim napadom na Srbe na Kosovu, Aljbin Kurti je otvoreno pokazao koliko je Kosovo daleko od vladavine prava i zaštite Srba“, naglasio je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari