Boško Obradović: Ako danas ne bude Anketnog odbora, Tepić saučenik u njegovom gašenju 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Lider Dveri Boško Obradović smatra da ako Marinika Tepić, predsednica Anketnog odbora za utvrđivanje okolnosti dva mesovna ubistva u Srbiji, ne održi za danas zalazanu sednicu tog tela, može se smatrari saučesnikom u njegovom gašenju.

On je to napisao na svom Tviter nalogu uoči sednice koja zakazana za 14 sati, ali je u petak iz Narodne skupštine saopšteno da Odbor prestaje sa radom na molbu roditelja ubijene dece iz OŠ Vladislav Ribnikar.

„Ako Marinika Tepić ne održi za danas zakazanu sednicu Anketnog odbora, može se smatrati saučesnikom u gašenju njegovog rada. Ako članovi iz vlasti neće da učestvuju, neka to cela Srbija vidi, a ne da se pristaje na Orlićevu samovolju jer on nema pravo da ukida skupštinsku odluku“, napisao je Obradović.

On je napisao i da roditelji tragično nastradale dece u selima u Mladenovcu i Smederevu nisu tražili prekid rada Anketnog odbora.

„Podsećam javnost da roditelji tragično nastradale dece u selima u Mladenovcu i Smederevu nisu tražili prekid rada Anketnog odbora, već samo roditelji iz Ribnikara, sa kojima o tome treba pričati pre daljeg rada. Ali, slučaj Mladenovac može odmah da bude ispitivan na Anketnom odboru“.

Stranka slobode i pravde pozvala je na konferenciju za novinare u 14 i 14 sati na kojoj će tema biti „Šta je bio cilj Anketnog odbora“.
Kako se navodi u pozivu na konferenciji će se obratiti potpredsednica SSP i šefica poslaničke grupe “Pravac Evropa” Marinika Tepić zajedno sa kolegama iz opozicije, članovima Anketnog odbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari