Boško Obradović o sastanku Đilasa i Vučića: Ovo je najotvoreniji dil 1Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ

“Jučerašnji sastanak Vučića i Đilasa je pokušaj bivše i sadašnje vlasti da zadrže monopol na bavljenje politikom u Srbiji, direktno kršenje Ustava i svih izbornih zakona, vređanje inteligencije i izborne volje građana, kao i zajednička medijska priprema terena za uvođenje sankcija Rusiji” , kaže Boško Obradović, lider Pokreta Dveri za Danas.

On kaže da i Vučić i Đilas imaju pravo da ne budu zadovoljni izbornim rezultatima, ali nemaju pravo da suspenduju državne institucije i da politiku pretvaraju u privatne dilove.

“Ovo je najotvoreniji dil između vlasti i opozicije koji sam video u životu. Jasno mi je da zajednički žele da izbace iz igre treći, patriotski blok koji se pojavio na srpskoj političkoj sceni, ali to im neće proći”, kaže Obradović.

Na pitanje postoji li uopšte 55 odsto glasova opozicije o kojima govori Danas, nakon nesuglasica koje su nastale ovih dana, lider Dveri kaže da se to još ne zna, jer izborni ciklus nije završen.

“Posebno je sastanak Vučića i Đilasa problematičan iz ugla što izbori u Beogradu još uvek nisu ni završeni i ponavljaju se na određenom broju mesta. O tome se još nije izjasnio ni Upravni sud. Tek po okončanju izbornog procesa videli bismo da li ima opozicione većine ili ne. Zašto to ne sme da se sačeka”, pita Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari