Boško Obradović: Voleo bih da živim u gradu u kojem je Ratko Ristić gradonačelnik 1Foto FoNet Marko Dragoslavić

Lider „Dveri“ Boško Obradović izjavio je da je profesor Ratko Ristić najbolji kandidat kompletne opozicije za gradonačelnika Beograda jer je jedan od najuglednijih univerzitetskih profesora, višegodišnji dekan Šumarskog fakulteta i aktuelni prorektor Univerziteta u Beogradu za međunarodnu saradnju.

„Iza sebe ima tri decenije dugu inženjersku karijeru dokazanu u mnogim stručnim projektima. Poštovan i u zemlji i u svetu, kako na istoku tako i na zapadu. Jedan od najvećih boraca za zaštitu životne sredine u Srbiji koga posebno cene sva ekološka udruženja“, naveo je Obradović u saopštenju.

Dodao je da je Ristić postao jedan od najvećih boraca protiv spornih mini-hidrocentrala i Rio Tinta kao simbola otimanja prirodnih resursa, pustošenja životne sredine i ugrožavanja javnog zdravlja stanovništva Srbije.

„Progovorio je javno kada su mnogi drugi stručnjaci ćutali ili radili za strane multinacionalne kompanije“, naveo je Obradović.

Dodao je da Ristić nikada nije bio član niti jedne partije te da je i sada nestranačka ličnost na izbornoj listi Nacionalnog okupljanja koje je prepoznao kao političku snagu sa kojom deli osnovna ideološka uverenja i koju je dugo čekao.

„Nije član ni Srpskog pokreta Dveri ni Srpske stranke Zavetnici, niti mu je ko to tražio. Ali smo svi stali iza njega kao kandidata za gradonačelnika Beograda upravo zato da pokažemo da najbolji među nama treba da idu napred i da je stručnost iznad stranačke pripadnosti“, rekao je lider Dveri i dodao da bi voleo da živi u gradu u kome je on gradonačelnik i u državi koja daje šansu takvim ljudima da je vode iako su nestranačke ličnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari