Božović podneo krivičnu prijavu zbog zakazivanja vanredne sednice na zahtev bivših poslanika 1Balša Božović Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Poslanik Demokratske stranke u Skupštini Srbije Balša Božović izjavio je danas da je podneo krivičnu prijavu zbog toga što je na osnovu falsifikovanih i podmetih potpisa osoba koje su pre više godina podnele ostavke na mesto poslanika, zakazano poslednje vanredno zasednje parlamenta.

Božović je u pisanoj izjavi naveo da se među 154 potpisa poslanika koji su uputili zahtev predsednici Skupštine Maji Gojković, na osnovu kog je ona zakazala sednicu i prosledila ga svim poslanicima, nalaze i potpisi petoro lica koja već godinama nisu narodni poslanici. Na zahtevu za sazivanje zasedanja nalaze se potpisi Vesne Rakonjac koja je ostavku podnela 21. decembra 2017, Željka Sušeca (ostavku podneo 4. juna 2018), Aleksandre Đurović (ostavku podnela 8. septembra 2017. godine), Branislava Blažića (ostavku podneo 10. oktobra 2017) i Marka Gavrilovića (ostavku podneo 11. oktobra 2017. godine).

Božović je ukazao da postoje dve mogućnosti – da su oni svesno i sa namerom potpisali zahtev za održavanje sednice iako na to nisu imali pravo ili da je šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović, koji je sam u medijima priznao da je spisak njegova odgovornost, zloupotrebio ili falsifikovao potpise koje su te osobe dale za neku drugu priliku, pre više godina kada su bile poslanici. Kako je naveo, u oba slučaja predsednica Narodne skupštine je morala odbaciti taj zahtev, budući da su ga potpisali ljudi koji to nisu ni smeli ni mogli učiniti.

„Zato nikakva Martinovićeva izvinjenja nisu dovoljna. Zbog građana koji su izašli na izbore, zbog poštovanja institucije Narodne skupštine i zbog obaveze da ne dozvolimo da najviši predstavnički dom građana Srbije pretvore u prćiju SNS, podneo sam krivičnu prijavu protiv svih odgovornih u ovom slučaju“, naveo je Božović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari