Branko Ružić o odnosu SPS sa SNS: Državnom politikom se bave Vučić i Dačić 1foto FoNet Milica Vučković

Ministar prosvete i potpredsednk SPS Branko Ružić nije želeo da komentariše odnose SNS i SPS, zbog kojih je predsednik naprednjaka Aleksandar Vučić najavio mogućnost novih izbora.

Ružić je na pitanje novinara o stranačkim odnosima odgovorio da ne bi dnevnom politikom devalvirao temu koja se odnosi na budućnost zemlje i akademskih građana, odnosno predstavljanje idejnog rešenja za izgradnju novog objekta u Studenstkom gradu kojem je danas prisustvovao.

– Kada govorimo državnoj politici koja je veoma dragocena i značajna u ovom treškom trenutku, njom se bave oni koji su vlasni da to čine. A to je predsednik SNS Aleksandar Vučić i predsednik SPS Ivica Dačić – kratko je rekao Ružić.

Podsetimo, mediji su sinoć preneli da je Vučić svojim stranačkim kolegama rekao da je nezadovoljan ponašanjem SPS i da neće da pristane na njihove i ucene zapada, te da je spreman da čak i da ide na izbore kao kandidat za premijera.

Od tada je SPS pod žestokim udarom koalicionih partnera i tabloida.

Članovi poslaničkog kluba Socijalističke partije Srbije, pre početka sednice parlamenta, imali su sastanak sa Ivicom Dačićem i to je bio razlog njihovog malog kašnjenja na sednicu.

Za podne je zalkazan i sastanak Vučića sa ministrima iz redova SNS, a premijerka Ana Brnabić se sa njima srela sinoć.

Iz redova naprednjaka glasne su poruke da socijalisti flertuju sa opozicijom i da bi mogli da ostanu i bez mesta na pozicijama direktora javnih preduzeća.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari