Branko Ružić o slučaju Đorđa Miketića: Intima ne treba da bude tema u kampanji 1foto FoNet Milica Vučković

Potpredsednik Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) Branko Ružić izjavio je da je predizborna kampanja počela uvredama od stranke nekih političkih opcija, što je pogrešno i socijalisti i njihovi koalicioni partneri u tome ne učestvuju i nikada neće učestvovati.

„Socijalistička partija Srbije, lista ‘Ivica Dačić – premijer Srbije’, naši koalicioni partneri iz Jedinstvene Srbije i Zeleni Srbije u tome ne učestvuju i neće učestvovati“, rekao je Ružić za portal Slobodna reč.

Na pitanje o zloupotrebi privatnih podataka i stvari protiv političkih protivnika i najsvežijem primeru, snimku bivšeg poslanika Đorđa Miketića, Ružić je rekao da je privatni život i intima bilo kog pojedinca nešto što ne bi trebalo da bude predmet političke borbe.

„Kako god da je došlo do toga, i koliko god se razgovaralo o nekim moralnim uzusima, o etici, o nekom vrednosnom sistemu koji neko baštini, i koliko god to može da bude predstavljeno negativno, mislim da nije manir koji je potreban Srbiji u 21. veku“, kazao je Ružić.

On je naveo da je kampanja socijalista takva da „žele da se rukuju sa što više ljudi i popričaju o njihovim problemima, što radi i lider koalicije Ivica Dačić“.

Upitan hoće li SPS nastaviti saradnju sa Srpskom naprednom strankom i nakon ovih izbora, kaže da će nastaviti saradnju sa onima sa kojima imaju „komplementarnu politiku u vezi sa strateškim nivoom državne politike“.

Njihovi partneri su, ističe, oni koji su komplementarni politici koju promoviše Ivica Dačić kao lider stranke i koalicije. Na konkretno pitanje da li je SNS komplementaran politici SPS, odgovara: „Pa, videli smo ovih 11 godina ko je bio komplementaran, tako da neka građani prosude sami“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari