Brnabić brine za „mir i stabilnost“, a stranački aktivisti za SNS prsluke 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Overene potpise podrške kandidaturi Aleksandra Vučića za drugi mandat predsednika Srbije, ispred koalicije „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ naprednjaci predvođeni aktuelnom premijerkom i članicom Predsedništva SNS Anom Brnabić juče su predali Republičkoj izbornoj komisiji.

U toku same predaje kandidature, nagađalo se različitim informacijama o tome koliko je potpisa prikupljeno – od 110.000 potpisa kako su ranije pisali prorežimski mediji, do 145.000 potpisa kako je prvo izvestio Euronews, da bi na kraju bilo rečeno da je čak 154.000 imena stalo iza Vučićeve kandidature.

Kutije sa potpisima nosili su mahom najmlađi aktivisti SNS, organizovani po strogoj stranačkoj disicplini, uniformisani u istovetne prsluke i jakne sa logoom stranke, noseći i ruže kao poklon članicama RIK-a za Međunarodni dan žena, predvođeni stranačkim rukovodstvom.

Uz predaju potpisa, Ana Brnabić je poručila da je u ovim izazovnim vremenima cilj da se očuvaju „mir i stabilnost“ – baš kao što i glasi slogan kojim se Vučić uveliko promoviše u kampanji – na plakatima i reklamama širom interneta – „Mir. Stabilnost. Vučić.“.

„Naša politika su rad i rezultati… U ovim teškim vremenima da naš narod nastavi da vodi našu zemlju, da nemamo uticaj ni istoka, ni severa, ni zapada ni juga, nego da sami odlučujemo o svojoj zemlji. Danas više nego ikad u poslednjih 100 godina je važno da zadržimo stabilnost, snagu, sigurnost, ali da imamo iskustvo, pamet i hrabrost da vodimo Srbiju dalje u budućnost“, rekla je Brnabić.

Ona se zahvalila i svima koji su podržali Vučićevu kandidaturu, ističući da je predato više od 154.000 potpisa i zahvalila svima koji su satima čekali da daju potpis.

Dok je u sedištu RIK-a Ana Brnabić govorila za medije, stranački aktivisti koji su obavili svoju dužnost nisu čekali tako strpljivo već su napuštali zgradu. Ispred su morali da skidaju prisluke stranke i vraćaju ih koordinatorima stranačkih odbora, koji su pak bili nezadovoljni što taj „teret“ moraju da nose i zbrinu.

„Gde ću sada sa ovim prslucima, ne mogu sve da držim“, pitao je jedan ostale, a u blizini nije bilo nikog od visoko rangiranih naprednjaka da im kaže šta da rade.

Kad se razišlo rukovodstvo stranke predvođeno Darkom Glišićem, predsednikom Izvršnog odbora SNS i neformalno glavnim operativcem te stranke, tako su se razišli i mlađi članovi. Oni kojima je zapao zadatak da nose prsluke i preostalo cveće otišli su u pravcu Skupštine Grada Beograda, verovatno da zbrinu pomenute rekvizite do nekog narednog skupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari