Brnabić: Cenimo što BiH nije priznala Kosovo, ali mi nije jasna uzdržanost u pogledu članstva Kosova u Savetu Evrope 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas kako joj nije jasno glasanje, odnosno uzdržanost Bosne i Hercegovine u pogledu članstva Kosova u Savetu Evrope, ocenivši da je to „uzdržanost povodom teritorijalnog integriteta međunarodno priznate države“ i ocenila da to, iz njene perspektive, nije u interesu BiH.

Brnabić je, nakon otvaranja Međunarodnog sajma privrede u Mostaru, novinarima rekla da joj nije jasan takav stav BiH, ali je dodala da je to unutrašnje pitanje BiH i da zato „u potpunosti prepušta BiH da to reši“.

Navela je da zna da su različiti stavovi unutar Bosne i Hercegovine (BiH), ali da postoji samo jedan zvaničan stav – da je BiH jedan od „nepriznavača takozvane Republike Kosovo“.

Srbija ceni takav stav BiH i smatra ga potpuno normalnim i logičnim „s obzirom da je BiH zemlja koja se bori i zastupa nepovredivost teritorijalnog integriteta međunarodno priznatih država, članica Ujedinjenih nacija“.

Brnabić je istakla da je, kao premijerka Srbije očekivala da BiH bude „jasno protiv“ članstva Kosova u Savetu Evrope.

Ona je rekla da joj je žao zbog napada na dva muškarca iz Zemuna u Mostaru i istakla kako „ne veruje da je to Mostar“ već da su u pitanju „incidenti koji svuda mogu da se dese“.

Dodala je da se uvek lepo oseća u Mostaru i istkla da ima veoma lepo odnos sa gradonačelnikom tog grada i ponovila da veruje da to nije prava slika Mostara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari