Brnabić, Dačić i Popović održali konsultacije o promeni Ustava 1Izvor: N1

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas je zajedno sa predsednikom Skupštine Srbije Ivicom Dačićem i ministarkom pravde Majom Popović održala je još jedne konsultacije o promeni Ustava u oblasti pravosuđa.

Kako je navedeno, na sastanku se razgovaralo o formiranju Radne grupe za promenu ustava u „najskorijem roku“, kako bi učesnici imali vremena za izradu amandmana do sastanka sa Venecijanskom komisijom.

Da bi svi relevanti akteri bili uključeni u proces, poziv u radnu grupu dobiće članovi Državnog veća tužilaca i Udruženja sudija i tužilaca.

Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo ranije je usvojio predlog Vlade Srbije za promenu Ustava Srbije.

Predstavnici UTS i Društva sudija Srbije biće u Radnoj grupi za promenu Ustava

Predstavnici Udruženja tužilaca Srbije (UTS) i Društva sudija Srbije biće članovi Radne grupe za promenu Ustava u oblasti pravosuđa, pored eksperata iz oblasti ustavnog prava, dogovoreno je danas na konsultacijama o promeni Ustava.

Kako je saopšteno, predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić, predsednica Vlade Ana Brnabić i ministarka pravde Maja Popović složili su se da članovi tog udruženja i društva treba da budu u Radnoj grupi, kako bi proces bio u potpunosti inkluzivan.

Oni su na sastanku govorili o formiranju Radne grupe od strane skupštinskog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, koja će zajedno za skupštinskim Odborom biti zadužena za sačinjavanje teksta ustavnih amandmana.

Narodna skupština usvojila je 7. juna 2021. godine predlog Vlade Srbije za promenu Ustava Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari