Brnabić stigla u jednodnevnu posetu Kosovu: Zadovoljna sam što smo i posle poslednjih provokacija uspeli da sačuvamo mir 1Foto: FoNet/Kosovo Online

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić stigla je danas u Kosovsku Mitrovicu gde su je dočekali gradonačelnik Milan Radojević, predstavnici Srpske liste Goran Rakić i Igor Simić, kao i veliki broj okupljenih građana sa zastavama Srbije i transparentima, javio je RTS.

Danas želim da sa Kosova i Metohije (KiM) pošaljem jasnu i jednostavnu poruku mira, stabilnosti i tolerancije, i ponovim poruku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ćemo uvek biti uz naš narod na KiM, izjavila je premijerka Ana Brnabić u prvom obraćanju građanima u Kosovskoj Mitrovici.

Poručila je da „ćemo nastaviti da se borimo za naš narod, njegovo dostojanstvo, i da i ovde na KiM vidimo prosperitet i sve bolji kvalitet života“.

Najavila je da je sledeća tema na „našoj agendi“, koju će ponavljati svuda gde ide, od Kosovske Mitrovice preko Brisela, Berlina i Londona do Moskve i Pekinga, Abu Dabija i Dubaija – formiranje Zajednice srpskih opština.

„To je ono na čemu ćemo nastaviti da insistiramo svakoga dana“, poručila je Brnabić

Dodala je da joj je posebno važno što se na KiM nalazi u ovako teškom i kompleksnom trenutku, ali „zadovoljna što smo, i posle poslednjih provokacija 31. jula, uspeli da sačuvamo mir“.

„Interes Srbije i srpskog naroda jeste mir i stabilnost“, poručila je Brnabić okupljenima ispred zgrade Multimedijalnog centra u Kosovskoj Mitrovici, što je i prva institucija koju je posetila po dolasku na KiM.

„U poslednjih nekoliko godina investirali smo više nego u poslednjih 40 godina – ova zgrada je jedan pokazatelj toga i drago mi je da sam upravo tu otpočela posetu, jer tako ja vidim prosperitet naše zemlje i naroda – ne da zaostajemo sa svetom, već da vodimo bitku u korišćenju saveremenih tehnologija“, rekla je Brnabić.

Dodala je da joj je posebno važno da se, uz podršku Kancelarija za KiM i za IT i e -upravu u Mitrovici, kao i u Gračanici, napravi centar gde će deca moći da uče programiranje i savremene tehnologije.

„Ako obezbedimo mir i stabilnsot, to (nove tehnologije) će napraviti prosperitet i doprineti da porodice ostaju i da vide kontinuiran rast plata i penzija. Za mene je ovo mesto koje pokazuje da Vlada ne želi da ljudi sa KiM zaostaju za progresom koji imamo u centralnoj Srbiji“, rekla je ispred zgrade Multimedijalnog centra.

Na transparentima koje nose okupljeni građani piše “ Premijerko, vaša poseta je za nas velika čast“, „Srbi sa KiM uvek uz svoju državu i premijerku Srbije“ i slične poruke.

Kako je javio portal KoSSev, pri dolasku u Mitrovicu srpsku premijerku pratio je veliki broj službenih vozila pod rotacijom, na kojima su državni simboli na tablicama prelepljeni nalepnicama, osim onih sa oznakama RKS.

Uz Brnabić su i direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković kao i direktor Kancelarije za IT Mihailo Jovanović.

Jednodnevnu posetu premijerka je počela obilaskom zgrade Multimedijalnog centra u Kosovskoj Mitrovici, a potom je planirano da poseti i Duhovnu akademiju.

Posle toga predviđena je poseta manastiru Banjska u opštini Zvečan.

U opštini Leposavić, Brnabić će popodne posetiti socijalno ugroženu porodicu braće Radosavljević, koja se useljava u novu kuću, izgrađenu sredstvima Vlade Srbije, preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Posetu opštini Leposavić, ona će završiti obilaskom porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

Ovo je prva poseta Ane Brnabić južnoj pokrajini od 2017. godine, kada je prvi put izabrana za premijerku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari