Ana Brnabicfoto FoNet/Vlada/Slobodan Miljevic

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da su dojave o bombama u Srbiji pritisci iz inostranstva zbog neuvođenja sankcija Rusiji.

„Jedina smo zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji i pritisci su neverovatni iz dana u dan, i ove dojave o bombama su pritisci iz inostranstva zbog neuvođenja sankcija Rusiji“, rekla je ona za TV Pink.

Ona je rekla da su dojave o bombama pažljivo planirane i da „sigurno“ dolaze iz inostranstva, što pokazuje činjenica da je dojava stigla i u beogradski tropikarijum, za koji većina građana ne zna i da postoji.

„Neko je gledao šta bi sve mogle da budu turističke atrakcije. Kod nas je tropikarijum mali i većina i ne zna za njega, to vam pokazuje da je neko planirao i da to dolazi iz inostanstva, jer da su to smislili neki iz Srbije, nikada ne bi poslali dojavu u tropikarijum“, objasnila je Brnabić.

Takođe je rekla da je neuvođenje sankcija Rusiji „izuzetno skupo“, jer je i investitorima glavno pitanje postalo zašto Srbija još uvek nije uvela sankicje Rusiji, a kako je istakla dodatno usporava dalji rast zemlje.

Srbija jedina poštuje principe međunarodnog prava

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da Srbija jedina poštuje prinicipe međunarodnog prava, u čemu je usamljena u svetu, i jedina je zemlja za koju se ti principi ne menjaju od situacije do situacije, zbog čega se nalazi u teškoj, a nekad i mučnoj situaciji.

Brnabić je za TV Pink rekla i da se i sa Istoka i sa Zapada može videti licemerje u tumačenju međunarodnog prava, a Srbiji se spočitava kako nešto ne poštuje.

Prema njenoj oceni, vrhunac licemerja je zahtev za članstvo Kosova u Savetu Evrope.

Da se ne obazirem na kršenje Briselskog i Vašingtonskog sporazuma, rekla je Brnabić, a zahtev za članstvo Kosova u Savet Evroe dolazi pošto su vlasti u Prištini ukinule sva ljudska prava Srbima na Kosovu i Metohiji i pravo na glas 3. aprila, a pre toga su zabranili održavanje referenduma.

Prijavljuju se u instituciji čiji je vrhunski cilj zaštita ljudskih prava, predočila je Brnabić, a sada će ih u tu organizaciju primiti ambasadori zemalja Kvinte koji su definisali da Kosovo krši sve principe ljudskih prava i demokratije time što nije omogućeno glasanje i 16. januara i 3. aprila.

Ničemu nije služilo to oštro saopštenje u medijima. Hajde sad da vidimo kako će i da li će podržati članstvo Kosova članice Kvinte, koje su članice SE, istakla je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari