Brnabić: Drago mi je što sam uspela da uspostavim dijalog sa opozicijom 1FotoPrintskrin N1

Predsednica Skupštine ;Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da joj je „izuzetno drago“ što je uspela da uspostavi dijalog sa opozicijom, jer smatra da je pravi put za punu implementaciju preporuka ODIHR-a zajednički rad svih parlamentarnih politčkih partija.

Ona je tokom sastanka direktoru kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) Mateu Mekačiju rekla da će njen poziv za dijalog, ma kakav stav opozicionih partija bio, ostati uvek otvoren.

Uverena je, dodala je, da će se dobra saradnja sa ODIHR nastaviti i u budućnosti, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Brnabić je zahvalila Mekačiju na tome što je misija ODIHR-a kada god je potrebno prisutna u Srbiji i istakla da Beograd ceni svu pomoć i predan rad ove institucije na unapređenju izbornog procesa.

Mekači je izjavio da izuzetno ceni liderstrvo Ane Brnabić u uspostavljanju dijaloga kao i njeno zalaganje da se preporuke ODIHR-a uzmu za ozbiljno i primene u praksi.

On je napomenuo da u radu na ispunjenju preporuka ODIHR-a uvek ima izazova te da je misija spremna da i u budućnosti radi zajedno sa institucijama Srbije na polju unapređenja izbornog procesa, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari