Dačić i direktor ODIHR konstatovali odličnu saradnju oko unapređenja izbornog procesa 1Foto: MSP, Dijana Vukomanović

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se danas, sa direktorom Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava OEBS (ODIHR) Mateom Mekačijem, koji boravi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Republici Srbiji.

Tokom razgovora je konstatovana odlična saradnja Republike Srbije sa ODIHR, koja pruža efikasnu pomoć i podršku u unapređenju izbornog procesa, jačanju demokratskih institucija i sprovođenju reformi u oblastima koje su prioritetne za Republiku Srbiju, navedeno je u saopštenju Ministarstva inostranih poslova.

Dačić i direktor ODIHR konstatovali odličnu saradnju oko unapređenja izbornog procesa 2
Foto: MSP, Dijana Vukomanović
Dačić i direktor ODIHR konstatovali odličnu saradnju oko unapređenja izbornog procesa 3
Foto: MSP, Dijana Vukomanović

Potpredsednik Vlade i ministar Dačić je izrazio zahvalnost za učešće posmatrača ODIHR na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji, 17. decembra 2023. godine, čije su prisustvo i ekspertska podrška odigrali ključnu ulogu u negovanju atmosfere poverenja i kredibiliteta izbornog procesa i izrazio očekivanje da će to biti slučaj i sa predstojećim beogradskim izborima.

Direktor Mekači je istakao blisku i odličnu saradnju sa nadležnim institucijama u Republici Srbiji, koja je intenzivirana nakon okončanja izbornog procesa. Preneo je da ODIHR ceni otvorenost naše strane za saradnju i spremnost da se preporuke iz finalnog izveštaja sprovedu na najbolji način.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari