Brnabić: Društvo ima problem sa licemerjem u slučajevima Belivuka i Jovanjice 1Foto: FoNet/Vlada Srbije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da u društvu „postoji problem sa licemerjem“ kada se gledaju slučajevi kriminalnog klana Veljka Belivuka i uzgajanja marihuane na Poljoprivrednom imanju „Jovanjica“.

„I onda imamo čitav niz političara koji su jedva dočekali da komentarišu to svedočenje (glavnooptuženih Veljka Belivuka i Marka Miljkovića), da kažu da je potrebno saslušati sve one koje su kriminalci, mafijaši ranga Belivuka i Miljkovića, dakle ubice kakve Srbija ne pamti, koje su naveli u tom svedočenju i da su Belivuk i Miljković kredibilni svedoci“, rekla je Brnabić.

Ona je istakla da su ta saslušanja objavljena u medijima u vreme istrage.

Brnabić je, nakon proglašenja pobednika prvog godišnjeg konkursa u okviru programa „StarTech“, rekla novinarima da je „nakon završene istrage“ u slučaju „Jovanjice“, prvooptuženi, vlasnik tog imanja, Predrag Koluvija prebačen u kućni pritvor i imao „jedan intervju“.

„Dakle, potpuno, potpuno različite vrednosti, potpuno različiti standardi u oblasti vladavine prava i čini se da niko nema problem sa tim. Ja imam problem sa tim i mislim da je to strašno licemerje“, ocenila je Brnabić.

Ona je rekla da je političarima i novinarima koji su pričali o tome „dozvoljeno da sude i presuđuju, samo ako se radi o političarima i političkoj opciji koju oni podržavaju“.

„Dakle, to nije vladavina prava, to nije ni profesionalno, ni objektivno novinarstvo, ali dobro, tu smo da pričamo o tome. Na kraju krajeva, to je jedna društvena pojava o kojoj treba da pričamo da bi razumeli da li je to u redu ili nije, pa da shodno tome i promenimo naše ponašanje“, rekla je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari