Oglasila se Ana Brnabić o pretnjama Danasu 1Foto: FoNet/Vlada Srbije Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić i šef Misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Jan Bratu razgovarali su danas o pretnjama koje su upućene redakciji dnevnog lista „Danas“ i istakli važnost i značaj brze i dobre reakcije policije i Tužilaštva u tom slučaju.

Bratu je upoznao premijerku sa detaljima posete redakciji „Danasa“, zajedno sa članom Stalne radne grupe Veranom Matićem i predstavnikom MUP Bekirom Dudićem.

Nadležni organi su u stalnom kontaktu i nastavljaju pažljivo da prate ovaj slučaj, rekla je Brnabić, navodi se u saopštenju.

Brnabić je najavila da će u oblasti medija i informisanja, na prvom mestu biti usvajanje seta izmena i dopuna medijskih zakona.

Pored toga, potrebno je ubrzati rad na sprovođenju Medijske strategije i donošenju Akcionog plana za naredni period, navodi se u saopštenju.

Brnabić je naglasila da će nastaviti da prati sve slučajeve pretnji i ugrožavanja bezbednosti novinara i medijskih radnika i da oni moraju biti slobodni i bezbedni u obavljanju novinarskog posla.

Šef Misije OEBS je pozdravio rezultate koji su do sada postignuti u toj oblasti, pre svega rad SOS telefona za prijave pretnji i ugrožavanja bezbednosti novinara i saradnju sa kontakt tačkama u MUP i tužilaštvima.

Bratu je poručio da će OEBS nastaviti da podržava sve aktivnosti i dijalog vlade sa novinarskim i medijskim udruženjima.

On je čestitao premijerki na izboru i poručio da će Misija OEBS nastaviti da bude partner Vladi Srbije u sprovođenju reformi i zajedničkih projekata.

Vlada Srbije ostaće posvećena nastavku reformi i jačanju vladavine prava, naglasila je Brnabić.

Jedna od tema današnjeg sastanka bili su izbori za Savete nacionalnih manjina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari