Ana Brnabićfoto FoNet Ana Paunković

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić optužila je večeras list Nova da je na naslovnoj strani sutrašnjeg izdanja objavio, kako je rekla „monstruoznu laž“ da je Aleksandar Vučić svu krivicu za krvoproliće prebacio na Srbe na Kosovu i Metohiji.

Brnabić je u video poruci koju je na Instagramu objavila posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem rekla da je jučerašnji dan bio veoma težak, ali da joj je posebno teško,“to što nijedna tragedija ne može da nas ujedini“.

List Nova nazvala je „tajkunskim dnevnim listom“ i dodala da ne postoji osoba u Srbiji koja nije jasno čula da je Aleksandar Vučić rekao da je jedini, jedini i isključivi krivac za krvoproliće na Kosovu i Metohiji, Aljbin Kurti i njegova politika.

„Ali za razliku od njih i političara koje podržavaju, koji su nemušto i bezumno, recimo, branili interese Republike Srbije, Aleksandar Vučić je u Ujedinjenim nacijama, i juče ponovo u Beogradu, po ko zna koji put, ponovio da mi nikada, mi nikada nećemo priznati nezavisnost takozvane Republike Kosovo. I borićemo de protiv toga i borićemo se protiv laži. Borićemo se za našu zemlju i uvek ćemo se boriti za naš narod“, navela je predsednica vade.

Brnabić je dodala da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarala o merama koje treba da preduzmu i „šta dodatno mogu da urade za narod, pre svega na Kosovu i Metohiji“, ali nije navela kakve su odluke doneli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari