Brnabić: Kompromis nije slabost Srbije 1Foto: Fonet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će Vlada Srbije stati uz predsednika Srbije Aleksandra Vučića i dati mu punu podršku u daljim razgovorima o Kosovu i napomenula da spremnost na kompromis nije slabost Srbije.

Čini mi se da je već neko vreme jedino Beograd otvoren za ozbiljne razgovore i kompromis, ne bih volela da se to smatara našom slabošću, mislim da je to pokazatelj ozbiljnosti i jačine Srbije u ovom trenutku, rekla je Brnabić u poseti Opštini Rača kod Kragujevca.

U pregovorima sa Prištinom, smatra ona, neophodno je da prvo bude formirana Zajednica srpskih oština.

„A, onda i da svi budu dovoljno otvoreni, ozbiljni i hrabri, kakav je Beograd i predsednik Vučić, da bi se uopšte razmišljalo o daljem dijalogu“, izjavila je Brnabić.

Mi smo na strani dijaloga, kakvi su drugi, nemam informaciju, istakla je premijerka.

Ona je rekla da se očekuje da Srbija u pregovorima sa Evropskom unijom otvori dva nova poglavlja i da, iako je imala spremnih pet, dobro je i dva, a moglo je više.

Mantra Srbije je da se fokusiramo na reforme koje mi treba da sprovedemo, broj otvorenih poglavlja je stvar EU, verujem da je moglo više, ali, gde smo, tu smo, nastavljamo dalje i očekujemo dodatna poglavlja do kraja godine. Važno je da se fokusiramo na stvari koje moramo da uradimo, izjavila je ona.

Brnabić je u Rači kod Kragujevca prisustvovala svečanosti polaganja kamena temeljca za izgradnju pogona za prikupljanje i plasman meda Saveza pčelarskih organizacija Srbije “Naš med”.

Ona je ocenila da su pčelari napravili korak od sedam milja da za sebe obezbede bolji plasman, fer tržišne uslove i lakši prolaz na strana tržišta.

To je odličan primer za sve u Srbiji i Vlada Srbije će uvek biti tu da podrži taj način udruživanja, poručića je Brnabić.

Ona je ocenila da je pčelarstvo grana koja treba da vuče celu Srbiju.

Pročitala sam da je srpski med, posle meda sa Novog Zelanda, najkvaliteteniji med na svetu, a Srbija svetski prvak po broju košnica po glavi stanovnika, naglasila je premijerka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari