Brnabić: Legitimitet za formiranje većine u Beogradu "nije upitan" 1Foto: print screen Pink

Poverenica Srpske napredne stranke (SNS) za Beograd Ana Brnabić je danas izjavila da „velika većina“ članstva te stranke smatra da „nije upitan“ legitimitet za formiranje većine u novom sazivu Skupštini Grada Beograda.

Brnabić koja je i predsednica odlazeće Vlade Srbije je za Televiziju Prva rekla da zbog toga postoji pritisak članstva na rukovodstvo stranke, posebno ;na predsednika SNS Miloša Vučevića i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Mi tu imamo veliki pritisak članstva, posebno Vučić i Vučević, da se ipak formira vlast u Beogradu, zato što mi imamo legalnu, matematičku većinu. Među nama su rasprave da li je da većina legitimna ili ne“, kazala je Brnabić.

Po njenim rečima, Vučić je smatra da je „upitan legitimitet“ za većinu koju trenutno imaju, ali je rekla da mnogi u stranci smatraju da to nije tako.

„Mnogi smatraju da nije zato što je praktično pokret ‘Mi-Glas iz naroda’ ;koji je ‘tas na toj vagi’, na izborima u Beogradu nosio Aleksandar Jerković“, navela je Brnabić.

Ponovila je da će odluka o formiranju većine u Skupštini Beograda najverovatnije biti pomerena za subotu ili nedelju, 2. i 3. mart, zbog Vučićevih obaveza u Tirani gde je danas učestvovao na samitu „Ukrajina – Jugoistočna Evropa“, a sutra će na sastanku o ;sprovođenju Plana EU za rast na Zapadnom Balkanu „Rast i konvergencija za Zapadni Balkan“.

Srpska napredna stranka (SNS) na izborima 17. decembra osvojila je 49 mandata u Skupštini grada Beograda i zajedno sa Socijalističkom partijom Srbije, koja je osvojila pet, nedostaju im dva odbornika za formiranje većine.

Spremnost da formira većinu s tom grupacijom – kako tvrde iz SNS – pokazali su nosilac beogradske liste „Mi-Glas iz naroda“ (šest mandata) Aleksandar Jerković i još jedan odbornik s te liste, dok su ostali predstavnici tog pokreta izričito rekjli da neće u koaliciju ni sa SNS, ni s opozicijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari