Brnabić najavila da će Vučević postati premijer 2024. godine? 1(BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)

Mandatarka nove Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da veruje da će vlada biti formirana u septembru, ali je otkrila i da postoji dogovor da nakon nje na tu poziciju dođe Miloš Vučević.

Nova vlada oročena je do 2024. godine, kada Srbiju najverovatnije očekuju novi izbori.

Bilo tada izbora ili ne u SNS, prema rečima Brnabić, postoji dogovor da od 2024. godine na poziciju premijera dođe Miloš Vučević, aktuelni gradonačelnk Novog Sada, koji je bio drugi izbor predsednika Aleksandra Vučića za mandatara, piše Nova.rs.

Na pitanje da li posle nje na poziciju premijera 2024. godine dolazi Vučević, Brnabić je rekla:

„To je dogovor. Ja shvatam da je to bila teška odluka. I mene da ste pitali i mi smo razgovarali otvoreno i iskreno. I predsednik i ja nasamo, i Miloš i predsednik nasamo i nas troje i ključni ljudi SNS, stvarno je bila teška odluka. Mislim da je presudila ta stvar da su tako krizna vremena i tako teška vremena i da samo upravljanje vladom… Da Milošu treba malo više vremena da se saživi i nauči. I meni je trebalo vreme da naučim od 2017. godine. Miloš je sad na jednoj od ključnih pozicija u Vladi, on će doneti jednu veliku energiju“, rekla je Brnabić na TV Prva i dodala:

„I predsednik je to rekao, takav posao raditi četiri godine zaista uzme sve od vas i porodično i zdravstveno i emotivno, a ne iz krize u krizu. Ali, znate to je tim, taj tim je važan za Srbiju, niko od nas pojedinačno. Danas ste ovo, sutra više niste, ali to je vaša zemlja, da li ona ide napred ili ne – to je ključna stvar. Mislim da je predsednik presekao onako kako treba i to je ključna stvar“, zakjučila je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari