Brnabić o naslovnoj strani Danasa: Vređanje građana je uređivačka politika lista 1Foto: FoNet/Vlada Srbije

Premijerka Republike Srbije Ana Brnabić oglasila se na svom tviter profilu povodom tekstova objavljenih u štampanom izdanju dnevnog lista Danas pod nazivima „Starijima 2.000, mlađima 5.000 dinara za glas“ i „Vlast plaća glasače umesto najugroženije“, tvrdeći da je ‘vređanje građana uređivačka politika’ našeg lista.

„Vređanje građana kao uređivačka politika – od nacionalnih manjina do poljoprivrednika – jer su, valjda, svi na prodaju?!“, napisala je Brnabić deleći naslovnu stranu Danasa.

Naime, Danasov tekst odnosi se na metodu koju SNS sprovodi prilikom izbornih procesa, a to je glasanje po direktivi, uglavnom primenjen na siromašnom delu stanovništva.

„Stvarnost je, ipak, suprotna. Tokom 2020. i 2021. borili smo se zajedno i imali rast 6,4 odsto, a zemlje regiona, od -5,5 odsto (CG), do +2,6 procenata (ALB). Istina je istina i kada vas boli“, zaključila je Brnabić konstatacijom koja bi trebala predstavljati neku vrstu demanta na navode Danasa da je Srbija tokom prethodne dve godine, uključujući i davanja u ovoj godini, potrošila 5,4 milijardi evra iz budžeta za antikrizne mere, a mogla je da postigne slične rezultate sa dve milijarde evra manje.

Predsednik Romske partije Srđan Šajn izjavio je danas da je „tačno“ da se u Srbiji „kupuju“ romski glasovi na izborima zbog čega se kako je ocenio, na pripadnike te nacionalne manjine „sve više gleda s prezirom“.

Kako je prenela ta partija, Šajn je u otvorenom pismu premijerki Ani Brnabić ocenio da su se na izborima 3. aprila desile „ozbiljne manipulacije“ i da je romskim biračima plaćano da glasaju za određene kandidate i stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari