Brnabić o izjavi Koraća za Danas: Dovoljno je čitati hrvatski Jutarnji list da znate da je isti Korać izjavio: "Jasenovac je samo mit" 1Foto: FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić napisala je danas na Tviteru, komentarišući izjavu nekadašnjeg potpredsednika Vlade Srbije Žarka Koraća u listu Danas, da je on pre samo četiri dana za hrvatske medije izjavio da je „Jasenovac samo mit“.

„Dovoljno je čitati list Danas da vidite te neke druge ljude, koji brane vrlo važne principe za Srbiju“, kaže Žarko Korać, ex-potpredsednik Vlade SRB, napisala je Brnabić.

Dovoljno je, takođe, čitati hrvatski Jutarnji list da znate da je isti Korać pre četiri dana izjavio: „Jasenovac je samo mit“. Ergo…, napisala je ona.

Nekadašnji lider Socijaldemokratske unije (SDU) Žarko Korać izjavio je Danasu da „Druga Srbija“ nije nestala, samo više nije institucionalno okupljena i objašnjava da je došlo do smene generacija i sada se naravno očekuje od mlađih ljudi da brane ideje demokratskih principa i antinacionalizma.

Dovoljno je čitati list Danas da vidite te neke druge ljude koji brane vrlo važne principe za Srbiju. Iako, priznajem, na političkoj sceni ima vrlo malo stranaka koje brane te građanske opcije, rekao je Korać.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari