Brnabić odgovorila Eskobaru: Koja rezolucija važi ili da gledamo u horoskop 1Foto: Shutterstock/Alexandros Michailidis

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je izaslanik SAD za zapadni Balkan Gabrijel Eskobar preuzeo ulogu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i da je još jedan političar koji je protiv važeće Rezolucije 1244.

Ona je na Tviteru upitala da ako ne važi nijedna rezolucija i sporazum, da li Srbija treba da prati horoskop trojke „Velikih lidera“ da bi pomogla da se spasi mir u svetu.

„Vidim da je moj prijatelj Gejb Eskobar još jedan političar koji je nepokolebljivo protiv važeće Rezolucije Saveta bezbednosti UN. Preuzeo je ulogu Saveta bezbednosti i jednoglasno sa ministarkom spoljnih poslova Nemačke i ministarkom tišine fon Kramon, poznatom i kao izvestilac EP za Kosovo, poništio Rezoluciju UN 1244“, napisala je Brnabić na Tviteru.

Premijerka je u nizu tvitova o Eskobaru, nemačkoj ministarki Analeni Berbok i Violi fon Kramon dodala da će ova trojka odlučivati o svim globalnim pitanjima, bez potrebe da se organizuje sastanak Saveta bezbednosti, što je, kako je navela, deo mera štednje.

„Ako mogu da postavim jedno pitanje (sa dužnim poštovanjem ovim Velikim Liderima), ako Rozucija 1244 više nije važeća (zato što se vama ne sviđa i stoga, koga briga za to) i ako Briselski sporazum ne po stoji (kako Kureti kaže a vi Veliki Lideri nikada niste opovrgli njegove reči)… I ako Vašingtonski sporazum nije ništa drugo do stvar prošlosti (jednostavno više nije u modi), a povelja UN se ne odnosi na Srbiju (zato što vi, dragi lideri mislite da ne treba), onda u skladu sa kojim sporazumom, rezolucijom, principima treba da delujemo? Ili treba da jednostavno pratimo vaš horoskop da bismo pogodili vaše želje i pomogli da se spasi mir u svetu“, napisala je Brnabić na Tviteru.

„Hvala vam na vašem vremenu, mogu samo da zamislim koliko je teško upravljati svetom umesto Ujedinjenih nacija“, zaključila je premijerka u odgovoru Eskobaru.

Izaslanik SAD za Zapadni Balkan, koji se danas u Prištini sastao sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem, a sutra dolazi u Beograd, izjavio je da se SAD kategorički protive povratku srpskih snaga na Kosovo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari