Brnabić odgovorila Violi fon Kramon: O kojim demokratskim vrednostima govorite? 1Foto: FoNet/Ana Paunković

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić pitala je danas izvestiteljku Evropskog parlamenta za Kosovo, Violu fon Kramon, o kojim demokratskim vrednostima govori nakon priznavanja rezultata izbora u četiri opštine sa srpskom većinom na severu Kosova na koje je izašlo „manje od dva odsto upisanih birača“.

„Neverovatno, zaista. Govorite o ‘demokratskim vrednostima’? Nakon organizovanja izbora u kontejnerima, pod nadzorom oružanih snaga, priznali ste rezultate glasanja sa manje od dva odsto upisanih birača. Trebalo bi da vas je sramota. Činjenica da (vas) nije (sramota) je problem sam po sebi“, napisala je Brnabić na Tviteru.

Izvestiteljka Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon izrazila je ranije danas žaljenje zbog toga što je glavna politička snaga na severu Kosova, Srpska lista, odbila da učestvuje na nedeljenim lokalnim izborima u četiri opštine sa srpskom većinom.

„Nakon jednog odlaganja izbora, bojkot koji je orkestriran iz srpske vlade u Beogradu, kao i zastrašivanje srpskih opozicionih političkih lidera (na Kosovu) su neprihvatljivi i u suprotnosti sa demokratskim standardima“, navela je fon Kramon u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari