Brnabić: Prioriteti Zelene agende - otpadne vode, čist vazduh i odlaganje otpada 1Foto: FoNet

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić održala je danas onlajn sastanak sa predstavnicima međunarodnih finansijskih institucija, koji je bio posvećen napretku Srbije u sprovođenju reformskih ciljeva sa naglaskom na Zelenoj agendi.

Kako je saopšteno iz Vlade, Ana Brnabić je upoznala sagovornike iz međunarodnih finansijskih institucija sa planovima i ciljevima u oblastima obuhvaćenim Zelenom agendom i istakla da su ta agenda i zaštita životne sredine jedan od ključnih prioriteta.

Kao tri glavna cilja Vlade Srbije u oblasti zaštite životne sredine ona je navela uspostavljanje postrojenja za otpadne vode u svim većim gradovima, uz pomoć i podršku međunarodnih institucija i fondova, poboljšanje kvaliteta života ljudi uspostavljanjem sistema za odlaganje čvrstog otpada i borba protiv zagađenja vazduha.

Šef kancelarije Svetske banke u Srbiji Stiven Ndegva izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom na brojnim programima, kao i predočenom agendom i podržao mere koje Vlada preduzima, ocenivši da je od velikog značaja što je Srbija prepoznala značaj Zelene agende.

Sagvornici iz međunarodnih finansijskih institucija su izrazili spremnost da dalje podržavaju Vladu Srbije u realizaciji ciljeva i kroz finansiranje određenih projekata u okviru Zelene agende.

Sastanku su prisustvovali i šef sektora za saradnju Delegacije EU u Srbiji Ingve Engstrom, šef AFD Dominik Hautberg, šef KFV Ruediger Hartman, šef IFC Ari Naim, kao i ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari