Brnabić reagovala na izjavu Petera Stana: Konstatovali smo da je EU prekršila niz međunarodnih dokumentata 1Foto: FB/Krovna organizacija mladih Srbije/printscreen

Premijerka Srbije Ana Brnabić u osvrtu na izjavu portparola Evropske unije Petera Stana napisala je da je i Srbija primila k znanju činjenicu da je EU još jednom direktno prekršila niz međunarodnih dokumenata.

Brnabić je reagovala na izjavu Petera Stana da je „EU primila k znanju“ da je Srbija glasala protiv prihvatanja aplikacije Kosova za članstvo u Savetu Evrope.

„Radi informacije našim partnerima iz EU: Srbija takođe prima k znanju činjenicu da je EU još jednom direktno prekršila sledeće – Briselski sporazum, Evropski predlog, implementacioni aneks iz Ohrida, Statut Saveta Evrope, Povelju UN, Rezoluciju Saveta bezbednosti UN 1244“, napisala je Brnabić na Tviteru.

Ona je dodala da joj se „sviđa deo izjave Petera Stana o ‘vrlo jednostavnoj logici’ pregovora, po kojoj, kako je on rekao ‘svaka strana treba da uradi nešto da bi dobila nešto’.

„U realnosti Priština je dobila više nego nešto a da nije uradila zapravo ništa. Toliko o ‘jednostavnoj logici'“, napisala je premijerka Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari