Brnabić sa novim ambasadorom Francuske o unapređenju saradnje 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa novim ambasadorom Francuske u Beogradu Pjerom Košarom o unapređenju saradnje dve zemlje.

Brnabić je rekla da su saradnja i partnerstvo sa Francuskom na „veoma visokom nivou“, pre svega zahvaljujući otvorenom političkom dijalogu zvaničnika, saopštila je Vlada Srbije.

Ona je ukazala na značaj otvaranja Francuske agencije za razvoj (ADF) u Srbiji, ocenivši to kao „jasan pokazatelj zainteresovanosti“ Francuske za dugoročnije i temeljnije prisustvo u Srbiji“.

To je ujedno, kako je navela, i značajan podstrek nastavku saradnje na projektima koji se tiču ulaganja u putnu i železničku infrastrukturu, kao i izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže, za pročišćavanje otpadnih voda.

Košar je rekao da je Srbija u Parizu prepoznata kao „važan strateški partner“ i izrazio uverenje da će francuske kompanije nastaviti da razvijaju posao u Srbiji.

Izrazio je uverenje i da će zajedničkih projekata u budućnosti biti još više i da će doći do dodatnog intenziviranja saradnje i investicija u oblasti obnovljivih izvora energije, kao i ekološkim projektima, piše u saopštenju.

Francuski ambasador je kazao da dve zemlje neguju otvorene i partnerske odnose i dodao da će Pariz nastaviti da podržava evrointegracije Srbije, pre svega kroz pružanje ekspertske podrške u tom procesu.

Brnabić je rekla da Srbija izuzetno ceni podršku Francuske u evrointegracijama i regionalnim inicijativama, i dodala da je to važan podsticaj evropskom putu ne samo Srbije, već i celog regiona.

Ona je izrazila uverenje da će tokom mandata Košara biti nastavljen uspešan razvoj srpsko-francuske saradnje na osnovama tradicionalnog prijateljstva i dogovorenog strateškog partnerstva, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari